Ook “Gedichtendag” in MS LIEDEKERKE

C21

Ook “Gedichtendag” in MS LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_gedichtendag_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 

Ook MS Liedekerke was weer in de ban van de Gedichtendag, de veertiende editie van het jaarlijkse poëziefeest dat in heel Vlaanderen en Nederland wordt georganiseerd en de start is van de poëzieweek.

Muziek, het thema van dit jaar, werd de schakel binnen alle opdrachten en maakte ook dat de beleving van gedichten schrijven werd versterkt door extra aandacht te besteden aan muziekfragmenten en de emoties die dit bij de leerlingen oproept.
Met als tip “black is beautiful” gingen de leerlingen zelf aan de slag om stiftgedichten te creëren. Andere tips komen van Dimitri Antonissen, de expert in stiftgedichten die de leerlingen aan de hand van een filmpje ook nog meegeeft dat we voor één keer de krantenartikels niet volledig moeten lezen, maar dat we ons vooral moeten richten op woorden die ons aanspreken. Een totaal andere aanpak dus naast het schrijven van rijmpoëzie dat de leerlingen enorm aansprak. Heel wat originele gedichten en grappige nonsensgedichten vloeiden voort uit de pennen van de leerlingen.
“… ze luisterde naar dat kloppende ruisen en hoorde daartegen het haastige tikken van haar begin…”, regels uit het gedicht dat Anna Enquist speciaal schreef naar aanleiding van deze Gedichtendag en die weergeven hoe de namiddag werd afgesloten. Al een paar weken waren de leerlingen in de ban om deel te nemen aan het free podium waarbij we op zoeken gingen naar de leerling met de MSL-factor. Creativiteit, durf, spontaniteit, eigenzinnigheid waren de sleutelwoorden van deze namiddag. Heel wat leerlingen verbluften ons met hun zangtalenten, anderen dan weer waagden zich tot een danspasje. In een mum van tijd zorgden de leerlingen voor een gezellige stemming in de zaal.
Een videofilmpje met een montage van de beste momenten van alle poëtische ontboezemingen van deze dag zal verschijnen op de website van de school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief