LIEDEKERKE - Herinrichting Peehoopplein

C21

LIEDEKERKE - Herinrichting Peehoopplein

Editiepajot_liedekerke_herinrichting_peehoopplein_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_herinrichting_peehoopplein_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_herinrichting_peehoopplein_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_herinrichting_peehoopplein_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 

Eindelijk is het zover. De plannen voor de heraanleg van het Peehoopplein werden definitief goedgekeurd op het college van 20 februari. De herinrichting kan beginnen.

Het speelpleintje, gelegen aan de Peehoopstraat en de Verlorenkoststraat, zal worden ingedeeld in 3 zones: een rustige zone ter hoogte van de treurwilg, waar een mooie ronde zitbank komt rond de wilg, én 2 speelzones. Rondom de speeltoestellen zullen ook een aantal zitbanken geplaatst worden. De 2 speelzones (1 zone voor peuters/kleuters, en 1 zone voor kinderen vanaf 6 jaar), zullen zich bevinden in de hoek langs de Verlorenkoststraat. De andere hoek zal de rustige zithoek worden, die wordt ingericht met oog voor biodiversiteit. De groenaanleg wordt grotendeels uitgevoerd in de maand maart, de speeltoestellen worden eind april/begin mei geplaatst.
Welke speeltoestellen komen er nu precies?
De jeugddienst koos de speeltoestellen niet zelf, maar liet alle kinderen uit Liedekerke, van het tweede tot het zesde leerjaar, zelf oordelen en stemmen.
Mies, jeugdconsulente, Schepen Katia Segers van Liedekerke, en Wiet, stagiair op de jeugddienst, bezochten voor en na de Krokusvakantie álle klasjes van het tweede tot en met het zesde leerjaar van basisscholen De Bij, Knipoog, De Boomgaard en Sint-Antonius. Daar stelden ze klas per klas de verschillende ontwerpen van de speeltoestellen voor a.d.h.v. foto's, filmpjes, enz. , waarna alle kinderen konden stemmen op hún FAVORIETE speeltoestellen.
De jeugddienst telde na de krokusvakantie alle stemmen samen, en onderstaand ontwerp kwam als grote winnaar uit de bus!
 In speelzone 1 (toegankelijk voor+2-jarigen) komen volgende toestellen:
•             een houten nestschommel (zoals in het Pastoriepark)
•             een 4-zitswip
•             een veerpaardje
•             draaikuipje
•             houten stapbloemetjes
•             In speelzone 2 komen volgende toestellen:
•             supernova draairing
•             argo evenwichtstoestel
•             spica draaitoestel
Groenaanleg
Er worden niet alleen speelplekjes voor de kinderen voorzien, maar ook kansen voor de natuur. Onze kinderen dreigen immers te vervreemden van de natuur, en daar willen we iets aan doen, d.m.v. dit pleintje groener te maken. De beplanting van het pleintje gebeurt uitsluitend met inheems plantgoed dat het label "plant van hier" draagt. Er zullen boompjes rondom het pleintje geplaatst worden, en ook houtkanten (hagen) die bessen- en bloemendragend zijn. In het uiterste hoekje van het speelpleintje, daar waar het pleintje versmalt, zal zelfs een wild natuurhoekje komen met een bescheiden bloemenweide. Er zullen ook nestkastjes op totempaaltjes geplaatst worden, met sculpturen van de ringmus. Elk speelpleintje krijgt een koesterbuur toegewezen, en voor het Peehoopplein wordt dat de ringmus. De totempalen met ringmusjes zullen dit verduidelijken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief