LIEDEKERKE - Herinrichting Zamstplein

C21

LIEDEKERKE - Herinrichting Zamstplein

Editiepajot_liedekerke_herinrichting_zamstplein_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_herinrichting_zamstplein_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_herinrichting_zamstplein_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_herinrichting_zamstplein_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_herinrichting_zamstplein_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 

Goed nieuws. De plannen voor de heraanleg van het Zamstpleintje werden definitief goedgekeurd op het college van 20/02/2013, dus de herinrichting kan beginnen. Deze plannen kwamen tot stand door de inbreng van vele omwonenden, die via vragenlijsten en een inspraakmoment in oktober 2012 hun mening uitten over de toekomst van het pleintje.

Het ruime speelpleintje, gelegen op de hoek van de Meersstraat en de Appelboomstraat, zal worden ingedeeld in verschillende zones: een rustige zitzone en enkele speelzones. Rondom de speeltoestellen zullen een aantal zitbanken geplaatst worden. De groenaanleg wordt grotendeels uitgevoerd in de maand maart, de speeltoestellen worden eind april/begin mei geplaatst. Om tegemoet te komen aan de vraag naar extra parking, onderzoekt het college nog waar extra parkeerplaatsen gecreëerd kunnen worden.
Speeltoestellen
De jeugddienst koos de speeltoestellen niet zelf, maar liet alle kinderen uit Liedekerke, van het tweede tot het zesde leerjaar, zelf oordelen en stemmen.
Mies, jeugdconsulente van Liedekerke, Schepen Katia Segers, en Wiet, stagiair op de jeugddienst, bezochten voor en na de Krokusvakantie álle klasjes van het tweede tot en met het zesde leerjaar van basisscholen De Bij, Knipoog, De Boomgaard en Sint-Antonius. Daar stelden ze klas per klas de verschillende ontwerpen van de speeltoestellen voor a.d.h.v. foto's, filmpjes, enz. , waarna alle kinderen konden stemmen op hún FAVORIETE speeltoestellen!
De durvers onder jullie hebben dit goed gehoord! Er komt een heus klimparcours dat tot maar liefst 4 meter hoogte reikt! De kleine kinderen kunnen ondertussen genieten van de peuterhoek die speciaal voor hen zal worden ingericht. Dé grote troef van het pleintje wordt onbeslist de heuse familieschommel, waar 4 à 5 kinderen tegelijkertijd op kunnen schommelen, of bijvoorbeeld mama en papa samen met de kindjes. Eenmaal vermoeid van al het spelen, bestaat de mogelijkheid om uit te rusten aan één van de picknick- of zitbanken die rondom het speelterrein zullen staan. Het Zamstpleintje wordt een echt familieplein waar je je met hele gezin kan amuseren.
Ook met onze trouwe viervoeters wordt er rekening gehouden! De reeds voorziene hondenweide blijft, maar krijgt een nieuwe, natuurlijke omheining.
Opgelet: Een hondenweide is geen hondentoilet, het is gewoon een losloopzone waar de hond zonder leiband mag loslopen. Ook hier geldt opruimplicht!
Wat komt er nu precies?
Een VOETBALZONE met 2 duurzame minigoaltjes, ter hoogte van waar vroeger de schommel stond
Een PEUTER/KLEUTERZONE met een schommelhangmat, een 4 –zitswip, een veerelementje én een speelheuveltje    met glijbaan. Dit speelheuveltje zal de peuterszone van de voetbalzone scheiden.
Een AVONTUURLIJKE SPEELZONE met een familieschommel en een zeer uitdagende en avontuurlijke klim/klauterconstructie
Een NATUURLIJKE SPEELZONE met een wilgenbosje, een wilgenhut en de herwaardering van de achterzijde van het pleintje, aan het beekje
Een RUSTIGE ZIT- & PICKNICKHOEK naast de speeltoestellen
Groenaanleg
Er worden niet alleen speelplekjes voor de kinderen voorzien, maar ook kansen voor de natuur! Door de kinderen al spelend te laten kennismaken met de dieren en natuur rondom hen, raken ze immers niet vervreemd van onze Liedekerkse natuur. Dit doen we in eerste instantie door het pleintje groener te maken. Deze beplanting zal bestaan uit inheems plantgoed dat het label “plant van hier” draagt. De houten constructies zullen op hun beurt allemaal FSC- gelabeld zijn. Naast de zit- & speelzones komt er ook een natuurlijke hoek met wilgenbosjes en een wilgenhut. Het pleintje zal hier en daar ook worden opgefleurd met bloemenmengsels.
Zamstpleintje is past in thema staan van een koesterbuur. Voor het Zamstpleintje koos men voor de laatvlieger, een zeldzame vleermuizensoort die nog voorkomt in Liedekerke. Deze zal in de vorm van een mooie sculptuur terug te vinden zijn op verschillende speeltuigen zoals de hangmat en de uitdagende klim/klauterconstructie. Een informatiebord zal meer over dit speciale diertje verduidelijken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief