LIEDEKERKE – Toneel De Motoen speelt “Reinaart de vos”

C21

LIEDEKERKE – Toneel De Motoen speelt “Reinaart de vos”

Editiepajot_liedekerke_de_motoen_reinaart_de_vos_ingezonden_foto

“Reinaart de vos” door Toneel De Motoen: ‘Mensen spelen het dier in de mens’. Bewerking: Philippe Hemelsoet naar ‘van den vos reynaerde’.

Van alle tijden, van alle streken… Toneel De Motoen laat het oude Reinaartverhaal, een van onze meest geliefde klassiekers, herleven.
De vos wordt voor het gerecht gedaagd. Er zijn vele ernstige aanklachten aan zijn adres maar hij probeert er zich met schurkenstreken aan te onttrekken. Als hij tenslotte toch voor het Hof verschijnt, weeft hij een web van listen waarin de andere dieren verstrikt raken. Met onthullingen over verraad en trouweloosheid zaait hij onrust alom. Hij ontkomt.  Na zijn vertrek beseffen de inhalige machthebbers dat ze gefaald hebben. De maatschappij valt ten prooi aan ontreddering… er moeten oplossingen gezocht worden. Besprekingen op hoog niveau (in besloten kring uiteraard) eisen pijnlijke offers maar… de rust keert weer! Herkenbaar…?
Deze satire op de middeleeuwse samenleving, waarin de schrijver de verschillende standen van toen(geestelijkheid, adel, boeren) op de korrel neemt , heeft nog niets aan actualiteit ingeboet! De wedervaringen van de vos duiken nog altijd in het literaire én in het dagelijkse wereldbeeld op.
Met een levendige, kernachtige taal, subtiele humor en de ongezouten kritiek op de (politieke) maatschappij wil De Motoen je om de wereld laten lachen, ze verfoeien of ze te nemen zoals ze is en er misschien het beste van maken.
Reinaart de vos door Toneel De Motoen: ‘Mensen spelen het dier in de mens’.
Een fijne, met muziek omkaderde theatervoorstelling gebracht door een twintigtal acteurs, figuranten en muzikanten! Niet te missen
De première is op vrijdag 15 maart om 20 uur in GC Warande. Daarnaast speelt De Motoen ook nog avondvoorstellingen op 16, 20, 22, 23 maart en is er een namiddagvoorstelling op zondag 17 maart om 15 uur.
Voor meer informatie en reservatie kan men terecht op de website www.demotoen.be , of via info@demotoen.be , of telefonisch op het nummer 053/68.18.51.
Kaarten zijn ook te verkrijgen in het Vrijetijdshuis en/of bij alle leden van Toneel De Motoen en Jomo.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2013
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief