LIEDEKERKE – Het nieuwe cultuurseizoen in Gemeenschapscentrum Warande

C21

LIEDEKERKE – Het nieuwe cultuurseizoen in Gemeenschapscentrum Warande

Editiepajot_liedekerke_seizoen_2013_naar_2014_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_seizoen_2013_naar_2014_foto_jacky_delcour__1_
Foto © Jacky Delcour
 

"Leef, lach en lees" is het motto van het nieuwe cultuurseizoen (2013-2014) van het Gemeenschapscentrum Warande in Liedekerke. Het komende cultuurseizoen waait er duidelijk een nieuwe wind door Liedekerke, zowel op vlak van de programmatie als op vlak van de dienstverlening aan alle Liedekerkenaren. Het komende cultuurseizoen biedt een bijzonder uitgebreide en diverse staalkaart van cultuur en vrijetijd voor jong en oud. "Kwaliteit, diversiteit, vernieuwing en verrassing staan centraal", stelt Katia Segers, schepen van cultuur. Er zijn grote namen te gast: Raymond Van Het Groenewoud, Roland Van Campenhout, Annemie Struyf, Wouter Deprez tot Guga Baul. Er zijn de te ontdekken comedy-talenten zoals William Boeva, Han Solo en Mc Erhan. Maar er zijn ook een reeks interessante lezingen (o.a. Ivo Mechels, Mieke Meyvis, …), workshops (van whisky en olijfolie proeven tot het maken van een vintage juweel), familievoorstelling (Hopla, …), en zoveel meer.

Daarnaast is er ook ruime aandacht voor kwaliteitsvolle klassieke muziek. "Weg van Klassiek" passeert voor het eerst in Liedekerke voor intieme huisconcerten. Op 22 december 2013 is er voor het eerst een heus kerstconcert. Niet minder dan 30 muzikanten zullen, verspreid over de Sint-Niklaas kerk de prachtige kerstmuziek van Michael Praetorius uitvoeren. Na het kerstconcert kan iedereen nagenieten op de eindejaarsreceptie die de gemeente aanbiedt in en rond de kerk aan alle Liedekerkenaren. Als "Toneelgemeente van Vlaanderen 2013" blijft het gemeentebestuur inzetten op een intense samenwerking met de vijf toneelgemeenten die Liedekerke rijk is. Mensen kunnen een toneelabonnement kiezen met drie voorstellingen naar keuze aan een verminderde prijs. Bovendien heeft Liedekerke in juni 2014 het grote Rederijkerscongres te gast, dat normaal gezien enkel de steden te beurt valt. Alle rederijkerskamers uit Vlaanderen en Nederland zakken dan af naar Liedekerke.
Op het vlak van dienstverlening zijn er twee belangrijke vernieuwingen op. "Vanaf nu hoef je het huis niet meer uit om tickets reserveren", stelt Katia Segers: een voorstelling reserveren, een stoel kiezen en betalen kan vanaf nu online. Deze nieuwe mogelijkheid neemt niet weg dat mensen natuurlijk nog steeds gewoon in het Vrijetijdshuis kunnen langs gaan om hun tickets te reserveren. Ten tweede vergroot de gemeente het gebruiksgemak via de nieuwe, interessante abonnementsformule: wanneer je minstens vier voorstellingen naar jouw keuze tegelijk boekt, geniet je van het verminderde abonnementstarief (voor het toneelabonnement is dat vanaf 3 voorstellingen). Kortom, er is veel om naar uit te kijken het komende cultuurseizoen in GC Warande.
Online ticketverkoop: NIEUW en snel !
Vanaf zaterdag 8 juni 2013 kan je online je tickets kiezen en betalen via www.liedekerke.be. Online gekochte tickets betaal je meteen via een waaier aan mogelijkheden: Bancontact, Visa/Mastercard, Home-banking en Paypal. Na betaling krijg je de tickets in je mailbox, print je ze en neem je ze mee naar de voorstelling of activiteit. Dit is dé snelste en gemakkelijkste manier.
Meer informatie nodig? mail naar gc.warande@liedekerke.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief