Winnaars ASAP HR Award bekend in categorie Strategy: winnaar L-Door Group uit LIEDEKERKE

C21

Winnaars ASAP HR Award bekend in categorie Strategy: winnaar L-Door Group uit LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_l_door_wint_trends_gazelleprijs_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_l_door_wint_trends_gazelleprijs_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_l_door_wint_trends_gazelleprijs_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

Op vrijdag 18 oktober verzamelde de Belgische HR-sector zich in de AA Dock’s van Anderlecht voor de tweede editie van de ASAP HR Award. Met deze ‘Oscars van de HR’ bekroont ASAP bedrijven die zich onderscheiden in HR en veiligheid. Uit de 15 laureaten koos de onafhankelijke jury vijf winnaars: afvalverwerkingsbedrijf Bionerga uit Houthalen-Helchteren, Logistiek expert Wim Bosman, Jan Joris Tuinarchitectuur uit Brasschaat, expert in sectionele garagepoorten L-Door uit Liedekerke en Cofely Fabricom, onderdeel van de branche energy services bij GDF Suez.

Initiatiefnemers van de ASAP HR Awards zijn Ruben en Joris Peumans, zaakvoerders van ASAP.be. Zij baseerden de awardcategorieën op hun businessmodel PIOS dat staat voor People, Integration, Outsourcing en Strategy. De vijfde categorie is Safety. De jury beloont bedrijven die zich in deze categorieën onderscheiden door innovatie en dynamiek.
Strategy: winnaar L-Door Group
L-Door is gespecialiseerd in sectionele garagepoorten. Het bedrijf uit Liedekerke kreeg de award voor de manier waarop het bestaande en nieuwe medewerkers achter haar strategische doelen kan scharen. Ze bedachten een ludieke stickercampagne om openstaande vacatures in te vullen. Hierbij schakelden ze hun eigen personeel in om hun toekomstige collega’s te vinden.
People: winnaar Bionerga
Bionerga verwerkt het restafval, groenafval en gft-afval van de Limburgse gezinnen. De organisatie kreeg de prijs vanwege de manier waarop ze inspanningen levert om oudere werknemers aan zich te binden. Via acties zoals peterschapssystemen en aangepaste loonschalen creëerden ze een stabiele leeftijdspiramide waarin 56% van de medewerkers 45+’er is.
Integration: winnaar Wim Bosman
Wim Bosman is expert in wegtransport, zeevaart, luchtvaart en warehousing. De organisatie kreeg de prijs vanwege hun ‘Go from within’-filosofie. Hierbij geven ze (nieuwe) medewerkers de kans om door te groeien tot een functie als teamleader. De resultaten zijn positief. Heel wat mensen stappen in de opleiding tot peterschap en verschillende gerekruteerden groeien door naar een teamleadership.
Outsourcing: winnaar Jan Joris Tuinarchitectuur
Jan Joris Tuinarchitectuur realiseert totaalprojecten in tuinarchitectuur. Door de grote groei in België en Nederland doet het bedrijf een beroep op externe mensen. Ze creëerden ankerpunten van waaruit medewerkers hun klanten sneller kunnen helpen. Dat koppelen ze aan carrièreplanning en opleidingen. Resultaat: een betere service voor de klant, minder files en minder transportkosten.
Safety: winnaar Cofely Fabricom GDF Suez
Cofely Fabricom maakt deel uit van de branche energy services van GDF Suez. De manier waarop het bedrijf een ernstig thema als ‘veiligheid’ op een laagdrempelige, speelse en actuele manier bespreekbaar maakt, kaapte veel bewondering weg. Onder de noemer ‘Veiligheid, da’s gene cinema’ werd een brede veiligheidscampagne opgestart met stickers, displays, een filmtrailer en een website.
Uitreiking in Oscar-stijl
De prijsuitreiking gebeurde in ware Oscar-stijl door gastheer Jan Verheyen, die momenteel hoge toppen scheert met zijn nieuwe film ‘Het Vonnis’. Gastsprekers Fons Leroy – gedelegeerd bestuurder van de VDAB, en Professor Dirk Buyens – academisch directeur aan de Vlerick Business School, trakteerden de 200 aanwezigen op nieuwe inzichten in HR. De muzikale omkadering was in handen van Axeela, in 2011 nog finalist van de Voice van Vlaanderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief