Arnel viert feest en organiseert een grote LIEKERTSE Kaffeklesj

C21

Arnel viert feest en organiseert een grote LIEKERTSE Kaffeklesj

Editiepajot_liedekerke_90_jaar_arnel_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_90_jaar_arnel_foto_jacky_delcour__1_
 

Arnel, de Liedekerkse speciaalzaak in kook-, woon- en kado-artikelen viert dit jaar haar negentigste verjaardag. Om dit te vieren organiseert Arnel op vrijdag 22 en zaterdag 23 november van 9 tot 18 uur een grote Liekertse kaffeklesj. “Hiervoor nodigen we graag al onze vrienden, klanten en dorpsgenoten uit op gratis koffie en gebak”.

Wie zijn wij ?   Ons verhaal van 1923 tot nu...
Kort na de Eerste Wereldoorlog, in 1923, vroeg Melanie Asselman een nummer aan bij het handelsregister in Brussel.
Samen met haar echtgenoot, beroepsofficier Amedé Pitteurs, startte ze een zaak in potten en pannen. Het Keukenpaleis was geboren ! Aanvankelijk verkocht Melanie ook borstels, kammen, scheermesjes tot zelfs zeep en brillantine. Het was eigenlijk een klein warenhuis.
Na de zware economische crisis van de jaren dertig, waarin de zaken wat stroever verliepen brak de Tweede Wereldoorlog uit. Fabrieken die kookpotten maakten werden omgevormd tot oorlogsfabrieken die volledig in dienst van het leger draaiden.
In 1943 huwde Melanies dochter Louisa met Frans De Reuse en nam de zaak over. Na de oorlog begonnen de fabrieken met mondjesmaat weer te produceren en Frans moest meer dan eens, na zijn werk op het gemeentehuis, met de fiets goederen ophalen bij fabrieken en invoerders.
De zaken liepen vlot en in 1953 werd de uitbreiding een feit met de bouw van een nieuwe winkel, net naast de oorspronkelijke winkel.
In 1969 werd Frans aangesteld als gemeentesecretaris te Liedekerke. Het beroep werd onverenigbaar met de zaak en in 1970 werd ze overgelaten aan dochter Rita. Buiten het kookgerei en de geschenken werd het accent gelegd op een nieuw fenomeen: 'de huwelijkslijst'.
1975 was een belangrijk jaar. Het Keukenpaleis was dringend aan uitbreiding toe en de oppervlakte werd meer dan verdubbeld!
Meer en meer belangrijke invoerders en fabrikanten werden aangetrokken en in 1984 werd de zaak nogmaals uitgebreid om in 1988 volledig te worden heringericht. Een sober meubilair met moderne, maar milieuvriendelijke verlichting gaven het totaal een rustgevende indruk.
De rechtstreekse invoer uit het buitenland werd een noodzaak met de economische eenmaking van Europa 1993 in zicht en de eenmanszaak werd administratief omgevormd tot n.v. Arnel.
De vierde generatie heeft haar intrede gedaan toen Elke haar moeder kwam helpen. De nadruk kwam te liggen op sterke merken zoals Alessi, Swarovski en Villeroy & Boch, een grote service en een scherpe prijs. Via het internet kon men op de site van Arnel huwelijkslijsten consulteren en zelfs online bestellingen plaatsen. In 2006 werd de zaak volledig heringericht. Er ging vooral meer aandacht naar het kookgebeuren, het creëren van verscheidene sfeervolle hoekjes en ruimte geven aan de juwelencollecties van Swarovski en Pandora. Trendy tableware en het interieurhoekje konden vanaf 2007 terecht in een nieuwe uitbreiding van 70m². 
Ook online bleef Arnel niet stilzitten en opende in 2012 een eigen webshop met meer dan 3000 artikels online én op voorraad. Leveringen gebeuren daags na de bestelling én met kadoverpakking indien gewenst.
Anno 2013 bestaat Arnel 90 jaar en we verkopen nog steeds potten en pannen, maar ook alles om van je huis een thuis te maken. Kortom alles voor 'Koken en Wonen'.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief