LIEDEKERKE - Wies Borre stelt zijn vijfde roman voor “Gruwel van de Nacht”

C21

LIEDEKERKE - Wies Borre stelt zijn vijfde roman voor “Gruwel van de Nacht”

Editiepajot_liedekerke_wies_borre_proficiat_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_wies_borre_proficiat_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

Wies Borre een schrijver uit het Pajottenland

We hadden een afspraak vastgelegd voor een gesprek met de Pajotse schrijver/dichter Wies borre en vallen bij hem binnen in volle druivenoogst. De gepensioneerde zestiger uit Liedekerke is namelijk ook een heuse wijnbouwer die in zijn tuin een kleine wijngaard cultiveert. Wanneer we er op een mooie nazomerdag aankomen, laat hij de snoeischaar vallen om ons te verwelkomen en te trakteren op één van zijn zelf gemaakte dranken. Tijd dus om hem even aan u voor te stellen:
Wie is hij en wat doet hij?
Eigenlijk heet de man, die geboren en getogen is in Liedekerke, Aloïs Van den Borre. Wies borre is zijn pseudoniem. Hij volgde de latijn-griekse humaniora in IKSO-Denderleeuw en koos daarna voor de verzorgingssector. Hij studeerde af als psychiatrisch verpleegkundige aan de Gentse hogeschool en nam gedurende vele jaren de leiding op zich van een centrum voor alcoholisten en toxicomanen in het universitair Brugmannziekenhuis van Brussel, waar hij het laatste deel van zijn loopbaan in het beleidskader werd opgenomen.
Dood van een Koningin
Gruwel van de Nacht
( deel drie, 351 blz., publicatie dec. 2013 )
Dit is het sluitstuk van de Middleton-trilogie, waarbij de kasteelman opnieuw met gruwelijke toestanden wordt geconfronteerd. Wie gedacht had dat hij eindelijk van alle narigheid zou zijn verlost, komt bedrogen uit. Na de beproevingen die hem al te beurt vielen, volgt nu dé ultieme uitdaging: overleven in de hel van de nacht. Malafide mensen uit zijn omgeving ruiken geld en zijn niet meer tegen te houden. Figuren uit het maatschappelijk bestel die belust zijn op macht en daarbij niets of niemand ontzien. Ze hebben het op zijn leven gemunt en of hij het in de gegeven omstandigheden zal redden, is zeer de vraag.
Een bloedstollende thriller waarin de lezer wordt meegezogen naar een einde dat voor de onfortuinlijke hoofdfiguur wel eens faliekant verkeerd zou kunnen aflopen. Het boek wordt op 13 december om 20.00 in de Bibliotheek, Warandestraat te Liedekerke aan pers en publiek voorgesteld.
Wies Borre schrijft gemakkelijk en vertelt ook vrij vlot over inhoud en achtergrond van zijn verhalen waar realiteit nogal eens met fictie wordt vermengd. Hij vindt het een plezier, soms zelfs een bevrijding, om zijn diepste gevoelens op papier te zetten en zijn kijk op mens en maatschappij te verwoorden. Zijn beschrijvingen en metaforen zijn scherp en levensecht, met veel aandacht voor detail en menselijke warmte. De plot steeds goed uitgewerkt en gebaseerd op veel opzoekingswerk.
Momenteel schrijft hij aan een psychologische roman waarin hij dieper doordringt in de menselijke ziel. Hij brengt er zijn personages waarheidsgetrouw en in hun meest kwetsbare vorm ten tonele, waarbij hij een analyse maakt van de menselijke gedragingen. Iets wat hem beroepshalve nog altijd nauw aan het hart ligt. Wies hoopt hiermee heel wat lezers te kunnen beroeren. Over de inhoud wil hij voorlopig nog niets kwijt. Hij denkt eraan het werk in 2014 te kunnen publiceren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief