LIEDEKERKE - Leerlingen Sint-Gabriël ruimen zwerfvuil op

C21

LIEDEKERKE - Leerlingen Sint-Gabriël ruimen zwerfvuil op

Editiepajot_liedekerke_zwerfvul_foto_jacky_delcour__1_
 
Editiepajot_liedekerke_zwerfvul_foto_jacky_delcour__2_
 

Het derde en vierde middelbaar van het Sint-Gabriëlinstituut heeft donderdag, in samenwerking met het gemeentebestuur van Liedekerke en ILvA, alle straten en wegen uit de brede schoolomgeving vrijgemaakt van alle zwerfvuil.

“Beste buur van onze school”, zegt de directie van het Sint-Gabriëlinstituut: “Een van de dingen die we allen belangrijk vinden is een nette omgeving. Zwerfvuil is dan ook vaak erg storend in het straatbeeld, en daar willen wij met onze leerlingen iets aan doen. Daarom doen wij als school graag mee aan de intergemeentelijke ILvA-zwerfvuilactie in het kader van indevuilbak.be. Indevuilbak.be is een initiatief van de Vlaamse overheid (via OVAM) en FOST Plus, waarvoor ILvA een project heeft uitgewerkt, met als startdag 9 oktober”.
 
Donderdag zijn dus een aantal leerlingen van het Sint-Gabriëlinstituut (bovenste foto) druk bezig geweest met het stoepruimen, het oprapen van onder andere papiertjes, sigarettenpeuken, blikjes, flesjes of andere achteloos weggegooide rommel. Het resultaat van die opruimactie ziet u op de onderste foto.
 
Tegelijkertijd wordt het Sint-Gabriëlinstituut via een affichecampagne en via een aantal aangepaste lessen aan milieuopvoeding gedaan. Zo is deze actie niet een eenmalige en symbolische opruimbeurt, maar de aanzet tot een gedragwijziging met meer respect voor de omgeving.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 27 jun 2022

archief