LIEDEKERKE - Terug uit Tanzania

C21

LIEDEKERKE - Terug uit Tanzania

Liedekerke_tanzania_foto_jacky_delcour
 
Liedekerke_tanzania_foto_jacky_delcour__1_
Liedekerke_tanzania_foto_jacky_delcour__3_
Liedekerke_tanzania_foto_jacky_delcour__2_
 

Tijdens de maand augustus zijn wij, vier Belgische studenten, waaronder Liesbeth Micholt naar het noorden van Tanzania getrokken. Geen zon-zee-strand-vakantie voor ons, we wilden daar de handen uit de mouwen steken.

Ons doel was kennis maken met de Afrikaanse cultuur, en daar wij studenten zijn vonden we het leuk om dat via het onderwijs te doen. Om het actueel te houden, kozen we te werken rond het thema van de Olympische spelen. We gingen Engelse les geven en sportactiviteiten organiseren in twee scholen, de ‘Ngongongare Secondary School’ (een overheidsschool) en het ‘Ailanga Junior Lutheran Seminary’ (een private school).

Ook organiseerden we een opstelwedstrijd, elke leerling schreef volgens eigen kunnen een stukje Engelse tekst. De kroon op het werk was de prijsuitreiking, naargelang hun sport- en schrijfprestaties konden de studenten een prijs uitkiezen uit onze prijzenpot. Deze werd mede gesponsord door vrienden, familie en sympathisanten, waaronder de”GROS” Gemeentelijk Raad voor ontwikkelings-samenwerking van de gemeente Liedekerke.
 
Onze tijd daar was een onvergetelijke ervaring, we hebben hoge toppen en diepe dalen gezien, zowel in het project, als bij onszelf en in het landschap. Het afspraken maken met de scholen tijdens het project was niet steeds evident, het was elke dag hopen dat de les toch wel zou kunnen doorgaan. Het onderwijs zelf is nagenoeg ontoegankelijk voor minder begoeden, maar de leerlingen die wel naar school kunnen gaan zijn enorm gemotiveerd, ze weten dat het onderwijs voor hen het verschil kan maken tussen een –al dan niet degelijke- job en geen job hebben later. Het lesgeven deed ons ook beseffen hoe belonend het beroep van leerkracht kan zijn, maar voor ons was het soms frustrerend om de taalbarrière te voelen, wanneer de leerlingen het Engels niet begrepen en wij het niet in het Swahili konden uitleggen. Maar zij hebben inspanning gedaan om hun opstel te schrijven in het Engels, en om hen te tonen dat we beseften hoe moeilijk het is om een taal te leren hebben wij een opstel in het Swahili proberen maken en tijdens de prijsuitreiking voorgelezen. Ook het landschap in Tanzania kent zijn toppen en dalen, we verbleven in het gebied tussen de twee hoogste bergen van het land, Mount Meru en Mount Kilimanjaro, en zelf hebben we een stevige heuvel beklommen in de omgeving!
 
We willen heel graag alle sympathisanten, familie en vrienden bedanken voor het mogelijk maken van deze ervaring, we hebben er ongelooflijk van genoten en doen dat nog steeds, we hebben er vrienden voor het leven gemaakt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief