LIEDEKERKE - Jubileum Kikoli & Lizata

C21

LIEDEKERKE - Jubileum Kikoli & Lizata

Editiepajot_liedekerke_kikoli_foto_jacky_delcour__1_-1
 
Editiepajot_liedekerke_kikoli_foto_jacky_delcour-1
Editiepajot_liedekerke_kikoli_foto_jacky_delcour__2_-1
Editiepajot_liedekerke_kikoli_foto_jacky_delcour__4_-1
Editiepajot_liedekerke_kikoli_foto_jacky_delcour__3_-1
 

KIKOLI & LIZATA vierde(n) hun jubileum met als thema: “Met Stemmen in Harmonie” in samenwerking met de  Koninklijke Harmonie De Dendergalm.

Een jubileumjaar kunnen vieren is altijd heel bijzonder. In september 2002 werden de repetities van het gelegenheidskoortje, dat o.l.v. toen `leidster An' de chiromissen opluisterde, opengesteld voor niet-Chiroleden. KIKOLI, kinderkoor Uedekerke, was een feit. Al snel werd er opgetreden, want december van datzelfde jaar, gaven de elf kinderen, reeds een eerste kerstoptreden.

Vandaag, zes jaar later, want door omstandigheden werd het vijfjarig jubileumconcert even uitgesteld, bestaat KIKOLI uit 17 leden tussen 7 en 12 jaar oud. Voor de meeste kinderen die u zaterdagavond aan het werk zag, is dit hun eerste optreden. Voor hen geen jubileum dus, maar toch feesten ze graag mee.

De echte jubileumvíerders zijn KIKOLI ondertussen al ontgroeid en vandaar werd in september 2006 LIZATA opgericht. LIZATA staat voor Liedekerks Zangtalent en is een meisjeskoor voor meisjes vanaf 14 jaar.

Door een opsomming te geven van alle voorbije concerten en activiteiten zou u een idee kunnen krijgen over wie of wat KIKOLI en LIZATA is. Maar zou het niet veel interessanter zijn dat de leden zelf even het woord nemen en elk op hun manier laten horen wat KIKOLI en LIZATA voor hen betekent ? Zij zijn het immers die al één tot zes jaar wekelijks naar de repetitie komen en regelmatig op de planken staan. Zij zijn het die vriendschappen opbouwen, zelfvertrouwen krijgen, hun muzikaal gehoor trainen, hun stem vormen, respect vertonen voor elke stem, hun concentratie trainen, teksten uit het hoofd leren, aan podiumpresence werken en applaus in ontvangst leren nemen.

Liesi Castennans: “ Ik ben nog niet zo lang bij Lizata, maar ik ben van in het begin goed opgevangen door An en de meisjes. Ik voelde direct dat ik het ging blijven doen. De sfeer is er tof en de liedjes zijn modern”.

Lotte Meesens: “Bij kikoli is het super leuk, bij elke les lachen we ons een breuk. We zingen en we maken gebaren, maar we doen ons best om een grote klus te klaren. Maar hoe zou dat nu toch komen, die leuke dingen om van te dromen? Door onze juf, die maakt alle klussen klaar, en die juf is An Bronselaer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief