Ook LIEDEKERKse scholen lijden onder

C21

Ook LIEDEKERKse scholen lijden onder

Editiepajot_ingezonden_katia_segers_-liedekerke
 

De voorbije maanden werden de plannen van deze Vlaamse besparingsregering duidelijk: op bijna alle maatschappelijke terreinen zoals onderwijs, wonen, gezondheidszorg, ... wordt fors bespaard.

Systematisch gebeurt het op de kap van de gewone mensen, de zwaksten in de eerste plaats. Dat uitgerekend het onderwijs, de toekomst van onze kinderen, zwaar wordt getroffen is voor ons onaanvaardbaar. Eerst is beslist om het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs met 300 euro te verhogen. Nu komen het basis- en secundair onderwijs aan de beurt.

 

Minister Hilde Crevits kondigde in november vorig jaar aan dat de verdeling van de extra middelen voor scholen met veel kwetsbare kinderen (kinderen uit gezinnen wiens ouders lager geschoold zijn, in armoede leven, het Nederlands niet machtig zijn) zouden worden herbekeken. Voortaan zullen alle scholen evenveel krijgen, ongeacht hun specifieke noden. Deze aankondiging was voor Katia Segers het sein om, in het Vlaams parlement minister Crevits aan de tand te voelen over de gevolgen van deze maatregel voor de scholen in Liedekerke. Uit het antwoord van de minister op mijn schriftelijke vraag blijkt dan ook dat de effecten van deze herschikking niet vallen te onderschatten. In het schooljaar 2013-2014 vertegenwoordigen de SES-middelen voor de Liedekerse scholen bedragen tussen de 4500 euro en 50 000 euro.

 

De grootte van deze bedragen maakt dat zelfs kleine verschuivingen (verminderingen) in de SES-werkingsmiddelen een grote impact zullen hebben op de werking van de scholen in Liedekerke. In een gemeente die geconfronteerd wordt met enorme uitdagingen inzake integratie, is dat onbegrijpelijk en niet aanvaardbaar. In het Vlaams parlement blijft Katia dan ook strijden tegen de besparingen in ons onderwijs. Op de toekomst van onze kinderen besparen, dat mag niet!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief