LIEDEKERKE – Groen licht voor herinrichting stationsomgeving

C21

LIEDEKERKE – Groen licht voor herinrichting stationsomgeving

Editiepajot_liedekerke_nieuwe_stationsomgeving_foto_jacky_delcour
 
Editiepajot_liedekerke_nieuwe_stationsomgeving_foto_jacky_delcour__1_
Editiepajot_liedekerke_nieuwe_stationsomgeving_foto_jacky_delcour__2_
Editiepajot_liedekerke_nieuwe_stationsomgeving_foto_jacky_delcour__3_
Editiepajot_liedekerke_nieuwe_stationsomgeving_foto_jacky_delcour__4_
 

Vrijdagavond werd de samenwerkingsovereenkomst aangaande de herinrichting van de Liedekerkse stationsomgeving in de raadzaal van het gemeentehuis plechtig ondertekend. Dit in aanwezigheid van Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe, burgemeester Luc Wijnant, gemeentesecretaris Marc Mertens en de vertegenwoordigers van Infrabel en de NMBS-Holding.

Het station van de gemeente Liedekerke vervult een belangrijke rol inzake het voorstedelijk openbaar vervoer. Dagelijks maken meer dan vierduizend treinreizigers komende uit omliggende gemeenten gebruik van de aangeboden dienstverlening. De aantrekkingskracht van het station blijft de laatste jaren aanzienlijk stijgen. De gemeente Liedekerke ijvert reeds meerdere jaren naar de totstandkoming van een project omvattende de herinrichting en herstructurering van haar stationsomgeving. Het toegenomen verkeer op de gewestweg N207 en een chaotische parkeersituatie ter hoogte van het station leiden tot een aantal acute verkeersproblemen. Er zijn knelpunten met betrekking tot de verkeersdoorstroming en de bereikbaarheid en verkeersveiligheid voor de verschillende weggebruikers is er onverantwoord.

Het huidig stationsgebouw is door de drukke verkeersstromen geïsoleerd geraakt waardoor vooral de fietsers en voetgangers het station nog maar moeizaam kunnen bereiken. Fietspaden ontbreken en het openbaar vervoer is er niet goed georganiseerd. Kortom de huidige locatie beantwoordt niet meer aan de verwachtingen welke heden ten dage door de gebruikers van het openbaar vervoer worden gesteld.

Gelet op het steeds maar stijgend aantal reizigers en mede gezien de selectie van het station als regionaal knooppunt zullen de problemen voor de gebruikers van zowel het openbaar vervoer als de passanten op de gewestweg N207 blijvend toenemen. Bij de opmaak van het gemeentelijk mobiliteitsplan werd de relevantie van een nieuwe stationsomgeving vrij snel duidelijk. Tijdens de opmaak van het mobiliteitsplan nam de gemeente in 2001 reeds het initiatief tot oprichting van een commissie waarin alle actoren welke concreet bij de herstructurering van de stationsomgeving betrokken zijn vertegenwoordigd werden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief