LIEDEKERKE - Wit lint(je) voor kantklosster

C21

LIEDEKERKE - Wit lint(je) voor kantklosster

Editiepajot_liedekerke_lintje_kantkloster_foto_jacky_delcour__1_
 
Editiepajot_liedekerke_lintje_kantkloster_foto_jacky_delcour
 
Editiepajot_liedekerke_lintje_kantkloster_foto_jacky_delcour__2_
 

Standbeeld “Kantklosster” kreeg een wit lint(je) tegen geweld op Vrouwen Wittelintencampagne 2008 VIVA-SVV en zij-kant.

Tijdens de Wittelintencampagne binden VIVA-SVV, de Socialistische Vrouwen Vereniging, en zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging, de strijd aan met geweld tegen vrouwen.

Achtergrond

Op 6 december 1989 stapte een gewapende man een universiteitslokaal in het Canadese Montréal binnen. Hij liet de mannelijke studenten de klas verlaten en vermoordde de 14 aanwezige vrouwen. Dit drama ligt aan de basis van de wereldwijde Wittelintencampagne die elk jaar plaatsvindt van 25 november tot 6 december. Met het dragen van een wit lintje toont men zijn/haar engagement in de strijd tegen geweld op vrouwen.

Manneke Pis en vele andere mannelijke standbeelden in heel Vlaanderen krijgen op 24 november, de vooravond van de start van de campagne, een wit lintje. Een wit lintje als teken om geen geweld te plegen op vrouwen en gewelddaden van anderen nooit te dulden of stilzwijgend te laten gebeuren.

Foto: Rita Van Vaerenbergh , voorzitster van VIVA-SVV en haar bestuursleden, gesteund door de sp.a- schepenen Dirk Lodewijk, Johnny Van Droogenbroeck en sp.a bestuursleden hangen te Liedekerke het wit lint rond de “Kantklosster” in de Steinfurtdreef.

Met de actie “Horen, zien en praten” tegen gezinsgeweld moedigen VIVA-SVV en Zijkant vrouwen én mannen, en in het bijzonder jongeren, aan om te praten over het geweld dat zij ondervinden, thuis of in een relatie, en om het luisterend oor te zijn voor hun omgeving.

Voor meer info :

www.horenzienenpraten.be

info@horenzienenpraten.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief