Internationale dag van verzet tegen armoede, ook LIEDEKERKE doet mee

C21

Internationale dag van verzet tegen armoede, ook LIEDEKERKE doet mee

2015-10-17_armoede_ook_liedekerke__1_a
 
2015-10-17_armoede_ook_liedekerke__7_a
 
2015-10-17_armoede_ook_liedekerke__9_a
 
2015-10-17_armoede_ook_liedekerke__12_a
 

“Verklaring van de burgemeesters tegen kinderarmoede” - Het gemeentebestuur van Liedekerke wil de strijd aangaan tegen kinderarmoede. Daarom zal Luc Wynant, burgemeester, de "Verklaring van de burgemeesters tegen kinderarmoede" ondertekenen. Net als menig burgemeester in België. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, de Union des Villes et Communes de Wallonie en de Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verklaarden zich akkoord om de oproep voor de verklaring aan de burgemeesters te ondersteunen. De drie ministers die bevoegd zijn voor de POD Maatschappelijke Integratie – minister Jan Jambon van Grote steden, minister Willy Borsus van Maatschappelijke Integratie en staatsecretaris Elke Sleurs voor armoedebestrijding ondersteunen eveneens het initiatief.

 

De Verklaring wordt eerst in ons land gelanceerd, als een eerste stap en een aansporing aan de andere EU-lidstaten en hun burgemeesters om zich hierbij aan te sluiten. Momenteel wordt in Europa ongeveer 1 op de 4 kinderen blootgesteld aan het risico op armoede. In België gaat het om 1 op de 5, wat neerkomt op 400.000 kinderen die leven in een gezin onder de armoedegrens. De verklaring van de burgemeesters verwijst naar de Europese initiatieven die de laatste jaren reeds zijn genomen op het vlak van kinderarmoede. Eén van deze initiatieven is meer bepaald de Strategie Europa 2020 die tot doel heeft het aantal personen dat blootgesteld is aan een armoederisico drastisch te verminderen en inspanningen te leveren in de strijd tegen het vroegtijdig schoolverlaten, evenals de aanbeveling van de Commissie (2013) "Investing in Children: breaking the circle of disadvantages".

 

Weet u achter welke voordeur armoede schuilt? Ook in onze gemeente willen we op 17 oktober in het bijzonder deze problematiek onder de aandacht brengen. En wel door een symbolische actie. “Met deze actie wil het OCMW aandacht vragen voor alle mensen in Liedekerke die in armoede leven. In het bijzonder willen wij hen een warm hart onder de riem steken met een kom verse warme soep”, aldus OCMW-Voorzitter Roel Guldemont.  In het Pastoriepark in Liedekerke staan 4 deuren. Op elke deur staat een beklijvende tekst, geschreven door mensen in armoede. Daarmee willen zij aandacht vragen voor alle mensen in Liedekerke diein armoede leven. Hen een warm hart onder de riem steken doen ze met een kom verse warme soep. 

 

De actie was een initiatief van cliënten van het OCMW in samenwerking met de werkgroep Kinderarmoedebestrijding van het sociaal huis en dit naar aanleiding van de internationale Dag van verzet tegen de armoede zaterdag 17 oktober.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief