U8 VK-LIEDEKERKE beleven voetbal avontuur van hun leven op het Ajax Youth indoor tornooi

C21

U8 VK-LIEDEKERKE beleven voetbal avontuur van hun leven op het Ajax Youth indoor tornooi

2016-01-10_liedekerke-ajax_youth_cup
Van links naar rechts: Placide Osomba, Luka Staelens, Lars Beeckmans, Lucas De Groef, Vince Van Der Cruyssen, Juanes Etori, Lars Steelandt, Adam Chabou, Liam Drye, Quinten De Leeuw
 
2016-01-10_liedekerke-ajax_youth_cup
Rechts zittend, T1 Gregory Altovino, rechts staand T2 David Staelens, links staand tegen paal Afgevaardigde Ludovic De Groef
 
2016-01-10_liedekerke-ajax_youth_cup
Groepsfoto samen met RSC Anderlecht
 

De 7-jarige voetballers van VK Liedekerke hebben, het voorbij weekend, deelgenomen aan de het Indoortornooi georganiseerd door Ajax Amsterdam, tegen de beste leeftijdsgenootjes uit België en Nederland. 

 

Ze hadden deze kans afgedwongen, door vorige maand het indoortornooi in St Katelijne Waver te winnen. Dit tornooi, georganiseerd door de Voetbal Federatie Vlaanderen (VFV).

 

In dit pakket, zat een overnachting voor spelers en begeleiding in het Marinapark in Volendam en deelname aan het prestige tornooi.

 

Onze Liedekerkse jongen beleefden een fantastische dag samen waarin ze samen zwommen, bowling speelden, dansten en zongen en voor de eerste keer samen sliepen in 2 bungalows, zonder de ouders.

 

Het tornooi werd gespeeld op zondag voormiddag. Liedekerke werd ingedeeld in een poule met oa KAA Gent, RSC Anderlecht, PSV Eindhoven. Van topaffiches gesproken

 

De eerste wedstrijd tegen KAA Gent verliep reuze spannend. De Liedekerkse jongens kwamen verdient op voorsprong, maar dienden uiteindelijk toch de overwinning aan de jongens van Gent laten met 3-1.

 

De wedstrijd tegen RSC Anderlecht was moeilijke. Deze spelers die tot 5x per week trainen bleken een maatje te sterk. Op inzet en karakter konden onze jongens toch de schade beperken en stond er 3-0 als einduitslag op het bord.

 

Keep the best for last, moeten onze jongens gedacht hebben. De wedstrijd tegen PSV (latere finalist die overtuigend gewonnen had tegen Anderlecht en Gent), werd er eentje voor de geschiedenisboeken van Liedekerke! Onze jongens streden met een als leeuwen en verbaasden vriend en vijand, door gelijke tred te houden met de beste spelers uit Nederland. De eindstand werd 2-2! Een provinciaal ploegje uit het kleine Liedekerke die gelijkspeeld tegen de elite jeugd uit Eindhoven! Waauw.

 

Het tornooi werd uiteindelijk gewonnen door Ajax in finale tegen PSV. KAA Gent legde beslag op de derde plaats.

 

Een onvergeetlijke belevenis voor alle spelers, ouders en begeleiders, dankzij de steun van de Vlaamse Federatie Voetbal!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief