Sp.a LIEDEKERKE voert actie tegen verhoogde elektriciteitsfactuur

C21

Sp.a LIEDEKERKE voert actie tegen verhoogde elektriciteitsfactuur

Elektriciteitsmeter-300x200

Elk Vlaams gezin zal dit jaar gemiddeld 311 euro meer betalen voor zijn elektriciteit, terwijl de grote multinationals worden gespaard. Oppositiepartij Sp.a verzet zich tegen dit onrechtvaardige beleid en voert daarom actie op maandag 22 februari in heel Vlaanderen. Ook sp.a Liedekerke wil zijn stem luid laten horen aan het station van Liedekerke.

 

Het afgelopen jaar nam zowel de federale als de Vlaamse regering heel wat beslissingen die het gezinnen moeilijk maken: de Turteltaks, de BTW-verhogingen, het afschaffen van gratis stroom, …. “Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de elektriciteitsfactuur van een Vlaams gezin gemiddeld 311 euro per jaar extra zal kosten”, aldus  Vlaams Volksvertegenwoordiger Katia Segers.

 

Deze stijging is onrechtvaardig en het kan anders. Als alternatief stelt sp.a voor om Electrabel eerlijk te laten bijdragen, groene stroom eerlijk te financieren en geen subsidies voor gascentrales meer te betalen. Deze maatregelen zullen de energiefactuur van de Vlaamse gezinnen met 116 euro kunnen doen dalen.

Bovendien organiseert sp.a met de coöperatieve “samen sterker” groepsaankopen om de prijs voor elk deelnemend gezin naar beneden te krijgen. Door middel van samenwerking kunnen we allen minder betalen. Voor meer informatie over groepsaankopen kan er worden gesurft naar www.samensterker.be.

 

Sp.a liedekerke flyert op maandag 22 februari 2016 om 7u  s’ochtends  aan het station van Liedekerke. “Er is wel degelijk een alternatief voor dit beleid”, aldus Katia Segers. “Bovendien maken we door onze groepsaankopen ook in de realiteit een verschil”.

 

Op zondag 28 februari organiseert sp.a Liedekerke haar tweede “Café Rouge” met “uw elektriciteitsfactuur” als onderwerp. Samen met Vlaams parlementslid Rob Beenders kunnen de aanwezigen in debat gaan over de vraag “Hoe duur is uw water- en elektriciteitsfactuur?”. 

 

Iedereen is welkom om vanaf 11uur in café Kronieksken, Stationsstraat 82 Liedekerke, zijn ideeën en opmerkingen mee te geven aan onze centrale gast.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief