sp.a LIEDEKERKE lanceert tweede Café Rouge “Hoe duur is uw water- en elektriciteitsfactuur?

C21

sp.a LIEDEKERKE lanceert tweede Café Rouge “Hoe duur is uw water- en elektriciteitsfactuur?

Cafe_rouge
 

Het afgelopen jaar namen zowel de federale als de Vlaamse regering heel wat beslissingen die de water- en elektriciteitsfactuur de hoogte in jagen. Deze onrechtvaardige maatregelen roepen heel wat vragen op. Om een antwoord te bieden op deze vragen en om het debat met de inwoners van Liedekerke aan te gaan, organiseert sp.a Liedekerke, op zondag 28 februari om 11u in café Kronieksken, zijn tweede Café Rouge met Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a)

 

Door maatregelen als de Turteltaks, de BTW-verhogingen, het afschaffen van gratis stroom, het afschaffen van de gratis hoeveelheid water …  maken zowel de Vlaamse als de federale regering het heel wat Vlaamse gezinnen moeilijker. “Al deze maatregelen zorgen ervoor dat zowel de elektriciteits- en waterfactuur van een Vlaams gezin flink zal stijgen. Alleen al de elektriciteitsfactuur zal voor een Vlaams gezin gemiddeld 311 euro per jaar extra kosten”, aldus Vlaams Volksvertegenwoordiger Katia Segers (sp.a)

 

Deze stijging is onrechtvaardig en het kan anders. “Als alternatief stelt sp.a voor om Electrabel eerlijk te laten bijdragen, groene stroom eerlijk te financieren en geen subsidies voor gascentrales meer te betalen. Deze maatregelen zullen de energiefactuur van de Vlaamse gezinnen met 116 euro kunnen doen dalen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Rob Beenders (sp.a)

Bovendien organiseert sp.a met de coöperatieve “samen sterker” groepsaankopen om de prijs voor elk deelnemend gezin naar beneden te krijgen. Door middel van samenwerking kunnen we allen minder betalen. Voor meer informatie over groepsaankopen kan er worden gesurft naar www.samensterker.be.

 

Op zondag 28 februari organiseert sp.a Liedekerke haar tweede “Café Rouge” met “uw water- en elektriciteitsfactuur” als onderwerp. Samen met Vlaams parlementslid Rob Beenders kunnen de aanwezigen in debat gaan over de vraag “Hoe duur is uw water- en elektriciteitsfactuur?”. Iedereen is welkom om vanaf 11u in café Kronieksken, Stationstraat 82 Liedekerke, zijn ideeën en opmerkingen mee te geven aan onze centrale gast.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief