Ook LIEDEKERKE wil Sandra redden

C21

Ook LIEDEKERKE wil Sandra redden

Editiepajot_liedekerke_sandra_foto_jacky_delcour
 

Vlaanderen redt Sandra uit Temse. Oproep aan alle Vlamingen om haar NU te helpen redden. U bent haar enige en laatste hoop. Ook Liedekerke doet mee aan deze reddingsactie, een actie gecoördineerd door onze redacteur Jacky Delcour. Meer info: Jacky Delcour, e-mail: jd.productions@skynet.be of:  hulp.sandra@jdproductions.be 

Sandra lijd aan Lysosomale; Lysosomale stapelingsziekten zijn aandoeningen waarbij er door een verandering in het erfelijk materiaal een stoornis is in de lysosomen.

Er bestaan drie vormen van metachromatische leukodystrofie: een infantiele, juveniele en adulte vorm. De infantiele vorm uit zich meestal in het tweede levensjaar, de juveniele vorm tussen het vierde en tiende levensjaar, en de adulte vorm na het zestiende levensjaar. Sandra heeft de juveniele vorm. De symptomen van alle drie de vormen zijn min of meer gelijk, maar kunnen per geval zeer verschillen in vorm en ernst.

Door stapeling van een bepaald vet (sulfatide) verdwijnt de beschermingslaag van de zenuwen (myeline) in bepaalde delen van het centraal zenuwstelsel. Als gevolg hiervan is er sprake van te hoge of juist te lage spierspanning, coördinatiestoornissen, achteruitgang van verstandelijke en lichamelijke ontwikkeling, spraakstoornissen, spier- en gewrichtsafwijkingen, afwijkingen aan de centrale oogzenuw (blindheid) en stuipen. De eerste symptomen van de aandoening zijn vaak moeilijk waar te nemen; kleine veranderingen in het geheugen, het denken en de houding kunnen een aanwijzing zijn.

Diagnose

De diagnose wordt na een lichamelijk onderzoek gesteld door middel van een urinetest waarbij gekeken wordt naar de aanwezigheid van sulfatide. Normaal wordt er geen sulfatide gevonden in de urine, maar bij metachromatische leukodystrofie wel.

Behandeling

Deze afwijking was tot voor kort niet te genezen of te stoppen.

Wie kan Sandra redden ?

De overheid wil, maar kan niet helpen... Alleen de "gewone" mensen uit Vlaanderen kunnen haar nu nog redden... 

Wij roepen al jullie Vlamingen op om Sandra massaal en zo goed mogelijk te steunen! Vlamingen uit Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Brabant help ons toch !a.u.b. ! Arbeiders, zelfstandigen, huisvrouwen, beambten, bedienden.... Sandra heeft ieder van jullie nodig om te overleven.

Als je nu denkt van :"pff...de anderen zullen wel steunen...", is ze ten dode opgeschreven!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief