LIEDEKERKE - Busuitstap naar Oostende, met de ondernemende senioren NEOS

C21

LIEDEKERKE - Busuitstap naar Oostende, met de ondernemende senioren NEOS

2016-03-17_fort-napoleon__1_a

Op donderdag 21 april vertrekken ze om 08u30 aan de Steinfurtdreef met de bus en rijden richting “Fort Napoleon”. Daar wacht de gids hen op voor een geleid bezoek.

In de duinen ten noorden van Oostende staat een indrukwekkend fort dat Napoleon liet bouwen in 1811. Op het einde van de 18e eeuw had hij onze streken geannexeerd en vreesde daarom een aanval vanuit Engeland op de haven van Oostende. Tijdens WO I en WO II was het een artileriekwartier van het Duitse leger. Nu is het een museum.


Fort Napoleon is een fort dat getuigt van het belang van Oostende als vestingstad in het verleden. Maar over dit alles zal de gids u wel meer vertellen.

Na een lekkere lunch die bestaat uit salade geitenkaas met honing als voorgerecht en daarna OF – Varkenshaasje met mosterdsaus en kroketjes OF – Vispannetje. Dit moet je wel op uw overschrijving vermelden.

Na de middag is er een kleine wandeling langs de dijk naar de volgende bestemming. Rond 15u15 is er de afspraak met de gids voor een bezoek aan het Ensorhuis. James Ensor (Baron Ensor) was een Belgisch kunstschilder van het symbolisme. Hij wordt algemeen erkend als de belangrijkste vernieuwer van de moderne kunst in België, een dissonante individualist die zich niet liet onderbrengen in één of andere kunstrichting. Minder bekend is dat hij ook muziek componeerde. Het Ensorhuis is een uitnodiging naar de leefwereld van de kunstenaar. Ruimtes waar hij geleefd heeft en gewoond van 1917 tot aan zijn dood in 1949..   Maar over dit alles hoort u ook hier meer door een bekwame gids.

De prijs voor dit alles: bus – gidsen –ingangen – lunch – verzekering bedraagt 55,00 € voor de leden. Niet-leden betalen 60,00 €. Graag uw inschrijving vóór 08 april.

 

b.deschamphelaire@skynet.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief