LIEDEKERKE - 25-jarig bestaan van Bakkerij Exotica

C21

LIEDEKERKE - 25-jarig bestaan van Bakkerij Exotica

2016-10-28__25-_jaren_bestaan__bakkerij_exotica__2_a
 
2016-10-28__25-_jaren_bestaan__bakkerij_exotica__6_a
 

Naar aanleiding van het 25- jarig bestaan van Bakkerij Exotica, vonden ze het fijn hun klanten iets typisch "Liedekers" aan te bieden. Aangezien er geen gebak bestaat "eigen" aan Liedekerke hebben ze een koekje samengesteld naar de scheldnaam van Liedekerke, “Stad Berrevoesj".

 

Verwijst naar de tijd dat de Liedekerkenaren zo arm waren dat ze zich zelfs geen schoenen konden veroorloven. De naam werd in omliggende dorpen gangbaar in het midden van de 19 de eeuw. De kleine boeren konden amper overleven, de vrouwen probeerden thuis met kantklossen een aalmoes bij te verdienen. Zelfs vijftig jaar geleden keek in Liedekerke niemand vreemd op van mensen die blootvoets over straat liepen. in Denderleeuw en Teralfene dreven ze in liederen graag de spot met de armoede in Liedekerke. Ondertussen is Liedekerke uitgegroeid tot een bruisende gemeente van handel en cultuur enz. Bakkerij Exotica is er fier op dat ze hier een klein (gastronomisch) stukje kunnen aan meewerken.

 

Het is een sober, smakelijk broos koekje zonder bewaarmiddelen. De voetjesvorm is ontworpen door Leen Asselman, inwoonster van Liedekerke, en uitgesneden in beukenhoutenplank.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief