LIEDEKERKE - Heeren van Liedekercke brengen eigen Gin op de markt

LIEDEKERKE - Heeren van Liedekercke brengen eigen Gin op de markt

2016-05-12_heerengin_streekproduct__3_a
 
2016-05-12_heerengin_streekproduct__7_a
 
2016-05-12_heerengin_streekproduct__1_a
 
2016-05-12_heerengin_streekproduct__2_a
 

Voor de 25ste verjaardag van hun zaak lanceerden de gebroeders Joost en Tom De Four uit bierrestaurant De Heeren van Liedekercke een eigen Gin. Deze werd afgelopen maandag voorgesteld aan pers en genodigden. Het café kreeg onlangs nog een opfrissing langs de buitenkant. De gevel werd onder handen genomen, en in een fris kleurtje in de vorm van een glas bier met witte schuimkraag geschilderd.

 

Het was tijd voor eens iets nieuw vonden de broers De Four, vandaar dat men op het idee kwam om een eigen Gin op de markt te brengen. Dit kon echter niet zonder de hulp van Luc Waterschoot van de artisanale stokerij VDS in Aalst. Luc vond de idee om een gin te ontwikkelen een echte uitdaging. De geboorte van zo’n gin gebeurt in verschillende etappes.

 

De HeerenGin is een op en top echt streekproduct. De HeerenGin is een echte gin waaraan geen commerciële toegevingen zijn gedaan. De basis is dus een neutrale graanalcohol van 96° en de dominante aanwezigheid van jeneverbes. De gin bevat 44 procent alcohol. Dat is een bewuste keuze, want de alcohol is smaakbepalend. Hoe meer alcohol, hoe hoger evenwel de accijnzen.

 

De verkoopprijs per fles komt op 38,50 euro. Je serveert de Gin het best als volgt: 50ml HeerenGin – 120ml Tonic Water Premium Schweppes (of PinkPepper of Ginger and Cardemon) – 2 Timut Pepertjes – 2 (gekneusde) Jamaicaanse Pepertjes – 1 takje Rozemarijn. Men heeft bewust veel aandacht besteed aan het basisproduct. Deze gin is dus ook zeer lekker om puur te drinken. Krachtig, smaakvol, zonder branderig te zijn.

 

Tot op heden zijn de reacties overweldigend positief. Hier volgt een lijstje uit onze Denderstreek waar de HeerenGin al te koop wordt aangeboden en waar u hem in de horeca al kan bestellen. Verdelers: Stravbier Denderleeuw, Tacos Denderleeuw, Proxy Delhaize Denderleeuw, Vandenameele Aalst, Ambarosa Aalst, Whisky and such Aalst, Wijnen Le Compte Aalst, Wijn & Evert Lede, en Surprise Herdersem. Horeca: The Shake Denderleeuw, Il Sorrento Liedekerke, Bar Terroir Aalst, De Geniepigen Draak Aalst, Piazza Aalst, ’t Verschil Aalst, Barbo Aalst, Music Club Aalst, en naturlijk in ‘De Heeren van Liedekercke’zelf.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 okt 2017
Jacky Delcour | 09 okt 2017

archief