Nieuw ecologisch gemeentevoertuig voor LIEDEKERKE

Nieuw ecologisch gemeentevoertuig voor LIEDEKERKE

2016-19-12_ecologisch_gemeentevoertuig_
 
2016-19-12_ecologisch_gemeentevoertuig
 

De gemeente Liedekerke heeft er weer versterking bij. Op zondag 18 december 2016 heeft in Liedekerke tijdens de kerstmarkt de persvoorstelling van het nieuwe gemeentevoertuig ‘KYBURZ DXS’ plaatsgevonden.  “Dit volledig elektrisch en ecologisch voertuig kan het werk voor de gemeentearbeiders verlichten”, aldus Olivier Van Acker van Glan-O (bikeshop en e-mobility).  Het geluid is uiterst stil en heeft voor de veiligheid in het verkeer een stop – and – go functie. Daarnaast kunnen de werkmaterialen ook bevestigd worden in de bijhorende aanhangwagen. 

 

De maximumsnelheid gaat tot 45 km/u met een laadvermogen tot 270 kg. De kostprijs van dit toetstel bedraagt + 15.000 EURO. Het gemeentebestuur van Liedekerke mag dit toestel zes maanden gratis in gebruik nemen. Nadien volgt een evaluatie van dit ecologisch project. Hierin kunnen eventuele minpunten aan het toestel verbetert worden. 

 

Glan-O (bikeshop en e-mobility) is een bedrijf gevestigd in Liedekerke die oplossingen aanbieden om je op een ander niveau te brengen, spierkracht, electrisch of puur performance speed. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 16 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 okt 2017
Jacky Delcour | 07 okt 2017
Jacky Delcour | 05 okt 2017

archief