LIEDEKERKE - Sterzingen voor SOS Kinderdorpen

LIEDEKERKE - Sterzingen voor SOS Kinderdorpen

2017-06-01__simbahuis__sos_kinderdorpen
 

SOS Kinderdorpen is een internationale humanitaire organisatie die zich wereldwijd inzet voor de opvang en begeleiding van kwetsbare kinderen en hun families. Er is een SOS Kinderdorp gevestigd in Bande bij Namen en in 2009 startten zij in Vlaanderen het Simba-project.

 

Het Simbahuis is een kleinschalig opvang- en begeleidingsproject voor families uit de regio die zich in kwetsbare situaties bevinden. Kinderen van 0 tot 12 jaar die zich in een moeilijke leefsituatie bevinden, kunnen tijdelijk in het Simbahuis opgevangen worden. Tijdens hun verblijf van ongeveer 1 jaar worden de kinderen individueel begeleid en krijgen de ouders een intensieve ouderbegeleiding. Ze doen dit door de kinderen en hun ouders sterker te maken en de ouders bij hun ouderschap en de opvoeding van hun kinderen te ondersteunen.

 

Het doel van het project is om samen verandering te brengen in de moeilijke situatie waarin de kinderen zich bevinden en de relaties binnen het gezin terug te herstellen, waardoor ze weer samen verder kunnen. Indien dit niet mogelijk blijkt, zoeken ze samen met het gezin en hun context naar de best mogelijke oplossing.

 

Meer over SOS Kinderdorpen kan u vinden op de website: http://www.sos-kinderdorpen.be/het-simbahuis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 16 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 okt 2017
Jacky Delcour | 07 okt 2017
Jacky Delcour | 05 okt 2017

archief