LIEDEKERKE - Nationale Applausdag voor fietsers opnieuw succes op eerste lentedag

C21

LIEDEKERKE - Nationale Applausdag voor fietsers opnieuw succes op eerste lentedag

2017_03_21_applausteam_liedekerke__2_a
 
2017_03_21_applausteam_liedekerke__48_a
 
2017_03_21_applausteam_liedekerke__106_a
 
2017_03_21_applausteam_liedekerke__188_a
 

Minaraad Liedekerke, Fietsersbondleden en het gemeentebestuur Liedekerke applaudisseerden mee. Wie deze ochtend naar het werk of naar school fietste, maakte veel kans om onderweg een daverend applaus te ontvangen. Op meer dan 130 plaatsen in heel België stonden leden van de Fietsersbond, GRACQ en bevriende organisaties klaar om fietsers te feliciteren. Ook de Minaraad Liedekerke, Fietsersbondleden en het gemeentebestuur applaudisseerden mee en trakteerden fietsers aan het station op een applaus. Dat het werkt, bewijzen de enthousiaste reacties van zowel fietsers als applausmakers. Met deze actie wil de Minaraad samen met de fietsersbeweging niet alleen automobilisten maar ook beleidsmakers tonen dat fietsen aanmoedigen loont. Investeer je in fietsen, dan groeit hun aantal automatisch. 

 

Waar het initiatief in 2014 nog startte met tien locaties, is de Nationale Applausdag voor Fietsers (in oorsprong een idee van Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad) vandaag uitgegroeid tot een evenement op meer dan 130 plekken in heel België. Hoewel de meeste acties opgezet worden door lokale afdelingen van de Fietsersbond, sloten zich dit jaar opvallend veel scholen aan, en ook enkele bedrijven en politici namen enthousiast deel.

 

Ook de Minaraad, fietsersbondleden en het gemeentebestuur erkennen het belang van zo’n positieve actie. Door fietsers aan te moedigen, beloon je niet alleen wie al fietst, maar trek je ook de aandacht van zij die het nog niet doen. Zo’n applausteam is ook zeer zichtbaar in het straatbeeld, wat maakt dat ze niet onopgemerkt blijft bij zowel automobilisten als lokale beleidsmakers. Met dergelijke sensibiliseringsacties kan je effectief meer mensen op de fiets krijgen. 

 

In Liedekerke stond het applausteam paraat aan het station. Dagelijks trotseren honderden fietsers de stationswerf. Door te fietsen daalt de verkeersdruk en dragen zij hun steentje bij aan onze duurzame mobiliteit. Met een 10-tal Minaraadsleden, fietsersbondleden en sympathisanten toverden we lachende gezichten op de voorbijrijdende fietsers.

 

Naast de actie in Liedekerke namen dit jaar meer dan 130 applausteams deel. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief