LIEDEKERKE - Geslaagde solidariteitsactie voor het behoud van de Civiele bescherming

C21

LIEDEKERKE - Geslaagde solidariteitsactie voor het behoud van de Civiele bescherming

Liedekerke_1
Foto's Jacky Delcour
 
Liedekerke_2
Foto Jacky Delcour
 
Liedekerke_3
Foto Jacky Delcour
 
Liedekerke_4
Jacky Delcour
 

In Liedekerke werd een solidariteitsactie voor het behoud van de Civiele Bescherming georganiseerd door Dream Entertainment. Meer dan 250 mensen zakten af naar het Pastoriepark om daar hun steun te betuigen aan het behoud van de Civiele Bescherming in Liedekerke. De aanwezigen werden toegesproken door Vlaams Volksvertegenwoordiger Katia Segers(SP.a), Commandant van de Civiele Bescherming Guy Spitaels en Burgemeester Luc Wynant (CD&V). Vervolgens waren er ook optredens van Christof Chapsis, Hanny-D en Paul Severs.

“Over de decentralisatie werd in 1963 goed nagedacht. De verschillende kazernes nu sluiten is een slechte zaak en onbegrijpelijk”, aldus Katia Segers.

Commandant Guy Spitaels gaf een uitgebreid overzicht van wat de Civiele Bescherming allemaal doet en waar ze allemaal voor instaat.

Burgemeester Luc Wynant benadrukte dat het belang van de Civiele Bescherming op een dag als vandaag – één jaar later na 22 maart 2016 – niet genoeg onderlijnd kan worden.  Iedereen waar dan ook heeft wel op één of andere manier beroep gedaan en steun gekregen van de Civiele Bescherming.  “De voorbije jaren werden miljoenen geïnvesteerd in de nieuwe kazerne van Liedekerke en er is ruimte voor uitbreiding, mocht de federale regering hieraan twijfelen”. “Vandaag moet geïnvesteerd worden NIET in een verarming van veiligheid maar in een VERBREDING van veiligheid”, aldus Luc Wynant. “Wij leven nog steeds in een democratie waar het beleid bepaald wordt door een Parlement, die als uitvoerder van haar beleid de regering als uitvoerende macht aanduidt.  Het is hun taak om de wetten die het parlement goedkeurt uit te voeren en niet omgekeerd. NIET een regering die beslissingen neemt die louter uitvoering zijn van een EIGEN agenda, zonder respect voor het Parlement. De sluiting van een kazerne van de Civiele Bescherming kan NIET de beslissing zijn van één minister”, aldus de burgemeester.

Nadien was er nog een eerbetoon aan de hulpverleners van de Civiele Bescherming en zorgden de verschillende artiesten voor een aangename avond.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief