Verfransing in LIEDEKERKE blijft oprukken

Verfransing in LIEDEKERKE blijft oprukken

Editiepajot_liedekerke_verfransing_foto_ben_bessemans
Tweetalige advertenties troef in Liedekerke. (Foto's Ben Bessemans)
 

Ben Bessemans, inwoner van Liedekerke en provincieraadslid Vlaams Belang: “De verfransing in onze gemeente blijft verder oprukken”.

“De firma die in de Opperstraat 173 aan het werk is, is een bedrijf uit Meulebeke (toch ook in Vlaanderen) en gebruikt de tweetalige publiciteit. Ik vraag mij af of de voertaal in deze firma wel correct verloopt, want het "SEPTEMBERDECREET" (Belgisch Staatsblad, 6 september 1973) zegt dat in alle bedrijven in Vlaanderen het Nederlands de enige voertaal is. De andere firma, een immobiliënkantoor uit de zone 02/ , denkt dat het zich in "le très grand Bruxelles" bevindt en gebruikt ook de Franse taal en dit in de Schelfhoutstraat 75”.

“Deze 2 voorbeelden, en er waren er nog vele eerder, getuigen hoe weinig respect sommige bedrijven hebben voor de Nederlandse taalcultuur. Een paar dagen geleden sprak ik met een arbeider van Eandis (die voor mijn huis op de stoep werken uitvoerde) die verwonderd was dat er zoveel Franstaligen wonen in Liedekerke. Nochtans is dit Vlaanderen. Ik denk dat men op het Gemeentehuis deze "anderstaligen" niet genoeg op het hart drukt dat men in Liedekerke alleen Nederlands spreekt, en dat men zich moet aanpassen aan onze leefgewoontes”, besluit een boze Ben Bessemans.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2009
Jacky Delcour
Ben Bessemans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 14 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 okt 2020
Jacky Delcour | 21 sep 2020
Jacky Delcour | 19 sep 2020

archief