LIEDEKERKE - Motie & Rechtsgeding – Nietigverklaring van de sluiting van operationele eenheid Liedekerke CB

C21

LIEDEKERKE - Motie & Rechtsgeding – Nietigverklaring van de sluiting van operationele eenheid Liedekerke CB

2017-27-01_n-va_nieuwjaars_receptie__2017_theo_francken__3_a
 

Het spreekt voor zich dat wij als lokale afdeling gekant waren tegen het sluiten van de CB in Liedekerke, en dat we de daadwerkelijke sluiting betreuren.

 

We zien in dit agendapunt en de motie echter geen constructieve, duurzame oplossing en vragen de gemeenteraad om niet te gokken op een procedureslag.

 

Enerzijds rijst de vraag tegen wat er een rechtsgeding bij de RvS zal worden aangespannen, aangezien er nog geen reglementaire teksten verschenen zijn in het Staatsblad.

 

Anderzijds zal een effectieve procedureslag al gauw maanden aanslepen. Het hele dossier wordt dan slechts gepauzeerd en de onzekerheid van de werknemers van de CB wordt onnodig gerekt! Verder is de toon in de motie nogal stigmatiserend, zo is er sprake van een "eenzijdige beslissing van Jan Jambon", terwijl de beslissing in het Kernkabinet unaniem en collegiaal werd genomen! Coalitiepartners CD&V en Open VLD hebben deze beslissing dan ook meer dan stilzwijgend gesteund, het foutief vermelden hiervan ruikt naar politieke recuperatie van een zeer jammerlijk feit!

 

N-VA roept de burgemeester op om vooruit te kijken, en verder te werken aan een positieve toekomst voor de CB-site. Net door de centrale ligging en de recente modernisering is deze site de plaats bij uitstek om een brandweerkazerne in te planten.

 

Wij vragen de burgemeester: stop uw energie liever in het overtuigen van uw collega-burgemeesters om op de site een brandweerkazerne in te planten!

 

Daarom heeft de N-VA-fractie zich onthouden op dit agendapunt alsook op de motie!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief