LIEDEKERKE - Actie, steun en solidariteit voor de civiele bescherming

C21

LIEDEKERKE - Actie, steun en solidariteit voor de civiele bescherming

2017-04-22_steun__solidariteit__civiele___13_a
 
2017-04-22_steun__solidariteit__civiele___41_a
 
2017-04-22_steun__solidariteit__civiele___75_a
 
2017-04-23_steun__solidariteit__civiele__8_a
 
2017-04-23_steun__solidariteit__civiele__24_a
 

Dit weekend werd er in Liedekerke een actie gehouden, om steun en solidariteit te tonen met de civiele bescherming, die dreigt te verdwijnen door de plannen van minister Jambon.

 

Reynders Carry had via Facebook opgeroepen om deze mensen, die elke dag hun leven op het spel zetten voor onze veiligheid, eens te tonen dat we hen dankbaar zijn en blijven steunen.

 

Verschillende mannen van de civiele, die vrijaf hadden, hebben zaterdag mee het startsein gegeven van deze actie en ondertussen moesten hun collega's weer verschillende malen uitrukken.

 

Volgens Mevr. Reynders benadrukt dat nog maar eens hoe belangrijk ze zijn, alhoewel ze door veel mensen ondergewaardeerd worden en door de pers soms doodgezwegen worden. 

 

"Als we nog maar denken aan enkele grote rampen zoals het treinongeluk in Wetteren en Buizingen, de aanslagen in Zaventem en Maelbeek, de Harold of Free Enterprise, de giframp in Gistel, enz enz...... Het is telkens de brandweer en de politie die vernoemd worden in de pers, zodat veel mensen niet weten wat de civiele bescherming juist inhoudt", aldus Mevr. Reynders.

 

"En dan spreken we nog niet over de vele andere taken zoals het oprollen van cannabisplantages, het bergen van lijken, de samenwerking met de cel vermiste personen en DIV, de opdrachten in het buitenland met het B-fast team, de antrax-meldingen, enz"

 

De vele kaarsjes, bloemen, tekeningen, bedankbriefjes, persoonlijke bedankingen vanuit Liedekerke en ver daarbuiten, deden deze mannen dan ook deugd. Deugd om eens erkenning te krijgen voor het dagelijkse werk dat zij verrichten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief