LIEDEKERKE - Zwembad Heuvelkouter haalt opnieuw subsidies binnen

C21

LIEDEKERKE - Zwembad Heuvelkouter haalt opnieuw subsidies binnen

2016-20-11_wios_show__35_a
 

De subsidies kaderen binnen de subsidieoproep zwembaden 2016 waarbij Vlaams minister van Sport Philippe Muyters opnieuw 10 miljoen euro vrij maakte voor renovatieof nieuwbouwprojecten van zwembadinfrastructuur in Vlaanderen. Vorig jaar haalde het project voor de dakrenovatie van het zwembad al voor 105 000 euro aan subsidies binnen. Het geld is zeer welkom, want de gemaakte investeringskosten nemen een serieuze hap uit het gemeentebudget.

 

De subsidieaanvraag werd ingediend door Intercommunale Farys in opdracht van het gemeentebestuur.

 

Deze speelde in op de 3 thema’s die vooropgesteld werden bij de oproep:

A) Energiebesparende maatregelen: een volledige omschakeling naar directe LED verlichting in de volledige zwemhal. Dit betekent een besparing van 8 000 euro op jaarbasis. B) Bouwkundige ingrepen: herstellen van betonschade als gevolg van corrosie door chloriden aan de zwembadkuip en een volledige nieuwe betegeling van de zwembadwand en –bodem. C) Verbetering van de toegankelijkheid: een volledige omgevingsaanleg aan de inkomzijde van sportcentrum en zwembad die de site beter bereikbaar moet maken voor het publiek en de bezoekers moet uitnodigen tot ontmoeting en ontspanning.

 

Om in aanmerking te komen voor deze subsidies voorziet het gemeentebestuur een geraamde investeringskost van 412 000 euro. De subsidie bedraagt maximaal 1/3 van de totale investeringskost, wat neerkomt op een bedrag van136 000 euro. Liedekerke heeft intussen al samenwerkingsverbanden met Ternat, Affligem en Denderleeuw, dit in combinatie met deze investeringen, garandeert een voortzetting van de exploitatie van het zwembad in de toekomst.

 

De zwemverenigingen en scholen in de wijde omtrek kunnen zo nog steeds genieten van een kwalitatieve zweminfrastructuur in eigen regio.

 

Meer info - uit@liedekerke.be - tel. 053 64 55 82

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief