Brussel/LIEDEKERKE - Overhandiging van de petitie met 15770 handtekeningen voor het behoud van de Civiele Bescherming

C21

Brussel/LIEDEKERKE - Overhandiging van de petitie met 15770 handtekeningen voor het behoud van de Civiele Bescherming

2017-05-02_overhandiging_15770_handtekeningen__1_a
 
2017-05-02_overhandiging_15770_handtekeningen__3_a
 
2017-05-02_overhandiging_15770_handtekeningen
 
2017-05-02_overhandiging_15770_handtekeningen
 

Vandaag werd een delegatie van het gemeentebestuur en de civiele bescherming van Liedekerke ontvangen op het kabinet van minister Jambon, voor de overhandiging van de petities die de voorbije weken met veel succes ondertekend werden.

 

Om 15 uur hadden zij een afspraak met minister Jambon, die echter niet ter plaatse was, maar in Charleroi, alhoewel de afspraak op voorhand was vastgelegd.

 

Zij werden ontvangen door een kabinetsmedewerker van minister Jambon, die de meer dan 15.000 handtekeningen in ontvangst nam.

 

Op de vraag van de delegatie naar een degelijke verklaring voor de sluiting van de civiele bescherming in Liedekerke, bleef het bij een vaag antwoord waaruit niet echt iets kon afgeleid worden, behalve dat minister Jambon nog met een duidelijke verklaring naar buiten zal treden en dat de werknemers zeker goed zullen begeleidt worden.

 

Uit goede bron hebben we echter al vernomen dat er aan de afvloeiingsplannen niets positief is, voor de vele werknemers en vrijwilligers van de civiele bescherming. Zij zullen met een bang hart de verdere besprekingen tussen het kabinet en de vakbonden moeten afwachten.

 

De vele argumenten die de delegatie aanhaalde in verband met de geografische ligging van de site, de expertise van de werknemers, de veiligheid van de burgers, de vele protesten, de onderbemanning van andere hulpdiensten enz. vielen echter in dovemansoren. De minister houdt vol dat Brasschaat de beste keuze is, hetgeen ondertussen door veel gemeentebesturen en hulpdiensten al in twijfel wordt getrokken.

 

De delegatie heeft echter heel duidelijk gemaakt dat noch het gemeentebestuur van Liedekerke, noch de vakbonden van de civiele bescherming zich zomaar gewonnen zullen geven. Zij zullen nu verdere stappen ondernemen en naar de Raad van State te trekken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief