LIEDEKERKE - Gezondheidswandeling tijdens de ‘Week van de Valpreventie’

LIEDEKERKE - Gezondheidswandeling tijdens de ‘Week van de Valpreventie’

2017-05-12_gezondheidswandeling__1_a_jd
 
2017-05-12_gezondheidswandeling__2_a
 
2017-05-12_gezondheidswandeling__3_a
 
2017-05-12_gezondheidswandeling__22_a
 

Op 12 mei vertrekt  “Bokaal” om 18 uur Sportlaan, 3 te Liedekerke.

 

Dit jaar staat de week van de valpreventie in het teken van veilig bewegen. Om het risico op vallen te verminderen is het erg belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Het is minstens zo belangrijk om dat op een veilige manier te doen. Dat wil zeggen met aandacht voor goed schoeisel, voldoende zicht, rekening houdend met de invloed van medicatie, gedrag en veiligheid in huis.

In samenwerking met Logo Zenneland en Pasar vzw voegen we de daad bij het woord. Op 12 mei ben je van harte welkom om met ons te wandelen door het Pajottenland! Afspraak om 18u aan de sporthal van Liedekerke voor een wandeling van ongeveer 6 km met enkele interessante tussenstops.

Inschrijven is niet nodig, stevige stapschoenen wel!

 

Gratis toegang 

 

Organisatie Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland 

 

gezondheid tegemoet!

Tijdens een gezondheidswandeling wandelt iedere deelnemer op zijn of haar eigen tempo een kwartiertje heen en terug over een vastgelegd, uitgestippeld parcours. Zo bepaal je zelf hoe ver jouw traject gaat, terwijl je toch samen met de anderen aankomt.

Er wordt begeleiding voorzien door een opgeleide vrijwilliger die steeds het laatst wandelt. Nadien worden ontspannende rekoefeningen aangeboden, soms een drankje en een stuk taart, ...

 

Doelgroep?

De gezondheidswandelingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Omdat je op je eigen tempo kan wandelen, moet je geen geoefend wandelaar zijn of op een hoog tempo kunnen wandelen. Bewegen kan immers iedereen gezondheidswinst opleveren!

 

Waarom?

Voldoende bewegen heeft heel wat gezondheidsvoordelen:

  • Je verkleint de kans op aandoeningen zoals diabetes type 2, overgewicht of obesitas, bepaalde vormen van kanker, hart- en vaatziekten, verhoogde cholesterol, te hoge bloeddruk, osteoporose, ziekte van Alzheimer, ...
  • Je verbetert of onderhoudt je conditie, mobiliteit en daarmee ook je zelfredzaamheid. Langer zelfstandig blijven, is een grote uitdaging waar we met zijn allen voor staan!
  • Je verhoogt je sociale en mentale welzijn.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief