LIEDEKERKE ontvangt prijs voor meest beloftevolle toekomstplan bij Safe@work

LIEDEKERKE ontvangt prijs voor meest beloftevolle toekomstplan bij Safe@work

2017-05-17_liedekerke_kwamen_als_winnaars__1_a
 
2017-05-17_liedekerke_kwamen_als_winnaars__2_a
 
2017-05-17_liedekerke_kwamen_als_winnaars__3_a
 

De energiecampagne Save@work heeft een totale besparing van meer dan 776 000 kWh1 opgeleverd. In 21 kantoren in Vlaams-Brabant namen meer dan 2000 werknemers deel. Zij winnen naar keuze een duurzaam personeelsbuffet, een teambuilding activiteit of de financiering van extra energiebesparing in het gebouw.

 

Jaarverbruik van twee kantoorgebouwen bespaard

De werknemers realiseerden de energiebesparing door in te zetten op gedragsverandering. Samen bespaarden ze meer dan 776 000 kWh, een daling van 7% ten opzichte van het totale jaarverbruik van de 21 deelnemende gebouwen of evenveel als het dubbel van het jaarverbruik van het stadhuis van Diest, met 74 werknemers. In het gemeentehuis van Zemst realiseerden de werknemers de grootste energiebesparing, een daling van maar liefst 25% van het jaarlijks energieverbruik.

 

“Meer dan 120 werknemers engageerden zich in het energieteam van hun gebouw. Zij waren de motor van deze campagne. Ze kregen uiteraard heel wat tips en campagnemateriaal, maar het zijn de energieteams die dit op maat van hun collega’s en hun gebouw vertaalden”, aldus Emma Denorme, projectleider van de campagne in België. Inzetten op gedragsverandering in kantoorgebouwen is slechts één van de vele vereiste maatregelen om onze CO 2 -uitstoot drastisch te doen dalen. Ook technologische innovatie is belangrijk, maar dit project toont dat we de rol van medewerkers in het terugdringen van energieverbruik niet mogen onderschatten.

 

Hoe kan je Samen energie winnen?

In de deelnemende kantoren werd begin 2016 een energieteam samengesteld met medewerkers uit diverse diensten. De energieteams zetten zich een jaar lang in om energie te besparen door energiezuinig gedrag bij zichzelf en hun collega’s aan te moedigen. Zij gaven het goede voorbeeld, verspreidden energietips en organiseerden acties. De stappenclashes, liftvrije weken en wedstrijden tussen de diensten onderling waren een groot succes. De energieteams brachten ook de energieslurpers in kaart en gingen aan de slag met enkele quick wins.Zo vervingen ze oude lampen door energiezuinige LED’s, verwijderden ze overbodige lampen, plaatsten ze timers, regelden een onderhoud en betere afstelling van de verwarmingsinstallatie, …. De jury gaf de prijs voor de beste campagne aan het stadhuis van Diest.

 

Het gemeentehuis van Liedekerke ontving de prijs voor het meest beloftevolle toekomstplan. Met dank aan de collega’s van het “Save@work”-projectteam! 

 

 

Over Save@work en de deelnemers

De wedstrijd Save@work is een internationale campagne en wedstrijd die plaatsvond van 1 maart 2016 tot en met 28 februari 2017 en dit in negen Europese landen. Meer dan 17 000 medewerkers werden aangesproken door de 176 energieteams. Op 20 juni maken de organisatoren de Europese winnaar bekend.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 apr 2018
Jacky Delcour | 11 apr 2018

archief