Nieuwe fietserstunnel stationsomgeving LIEDEKERKE is begin juli klaar

C21

Nieuwe fietserstunnel stationsomgeving LIEDEKERKE is begin juli klaar

2017-06-02_stationsomgeving__4_a
 
2017-06-02_stationsomgeving__5_a
 
2017-06-02_stationsomgeving__6_a
 
2017-06-08_stationsomgeving
 
2017-06-08_stationsomgeving
 

De aannemers van Wegen en Verkeer, Infrabel en NMBS werken elk aan hun deelprojecten verder: het stationsplein, het natuurgebied, het stationsgebouw en de perrons. In de komende maanden worden ook de fietstunnel en een nieuwe parking afgewerkt.

 

Stationsplein en natuurgebied krijgen meer vorm

Het nieuwe stationsplein krijgt steeds meer vorm door de aanleg van de keermuur ter hoogte van het nieuwe stationsgebouw en de aanleg van de vijver in het midden van het plein. Ook de waterafvoer onder het plein werd ondertussen aangelegd. Het natuurgebied wordt steeds verder afgewerkt, onder meer met nieuwe eilanden in het water ter hoogte van de nieuwe fietsersbrug. Die eilanden vormen rustpunten voor de dieren die in het natuurgebied leven.

 

Fietserstunnel wordt afgewerkt tegen bouwverlof

In de oude tunnel voor het verkeer, die we op dit moment omvormen tot een fietserstunnel, legt de aannemer deze week de klinkers aan. De fietsenrekken om fietsen in de stallen, worden in de loop van juni geleverd en geplaatst. Volgens de huidige planning werkt de aannemer de tunnel voor het bouwverlof af, zodat fietsers vanaf augustus van de fietsenstalling gebruik kunnen maken. Omdat de aansluiting met de fietsersbrug op dat moment nog niet klaar zal zijn, zullen fietsers enkel langs de kant van de industriezone de tunnel kunnen in- en uitrijden.

 

Werken aan parking van start in augustus

Op de plaats waar het oude stationsgebouw van de NMBS stond, komt  een fietspunt. Daarachter legt Wegen en Verkeer een nieuwe autoparking aan. Alvorens de aannemer kan starten, zal de Watergroep in de eerste week van juli (3-7 juli) enkele voorbereidende werken uitvoeren. Tijdens die week wordt de bestaande parking afgesloten voor het verkeer. Vervolgens start de aannemer begin augustus met de aanleg van de parking. Die moet plaats bieden aan ongeveer 300 voertuigen. De werken zullen ongeveer drie maanden duren en bijgevolg begin november worden.

 

Werken NMBS en Infrabel

Infrabel en NMBS zijn volop bezig met de tweede fase van de vernieuwing van de perrons. De nieuwe perronboorden (kant spoor) zijn over een afstand van 750m geplaatst. De buitenste perronboord en het talud werden aangepast ter hoogte van perron 1. Het eerste vernieuwde gedeelte van de perrons is ondertussen al in dienst. 

 

Vanaf  juni zullen de nieuwe trappen worden afgewerkt, zodat ze in september in dienst genomen kunnen worden. Daarna kan de vernieuwing van de bestaande trappen en de reizigersonderdoorgang starten. Tot slot voorziet NMBS de bouw van nieuwe luifels op de perrons en de afwerking met de  definitieve, nieuwe perronuitrusting (zitjes, klokken, perronnaamborden, verlichting,…).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief