Vrijdag overhandigen de gedeputeerde Tom Dehaene de diploma’s aan de kinderen van de zomerschool in LIEDEKERKE

Vrijdag overhandigen de gedeputeerde Tom Dehaene de diploma’s aan de kinderen van de zomerschool in LIEDEKERKE

2017-08-04_zomerschool___diploma__1_a
 
2017-08-04_zomerschool___diploma__18_a
 
2017-08-04_zomerschool___diploma__20_a
 
2017-08-04_zomerschool___diploma__83_b
 
2017-08-04_zomerschool___taalkamp___50_b_jd
 

De zomerschool van de gemeente Liedekerke organiseerde, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, tijdens de grote vakantie lessen Nederlands voor anderstalige kinderen. De bedoeling van deze zomerschool is de taalachterstand bij deze jongeren weg te werken. Bij kinderen met een andere thuistaal stellen scholen een taalachterstand vast in de mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands. Om deze taalachterstand ook in de zomermaanden tegen te gaan, biedt de zomerschool van de gemeente Liedekerke halverwege de zomervakantie een taalbad aan kinderen uit de lagere school en de derde kleuterklas.

 

Onder bekwame begeleiding van ex- of aspirant-leerkrachten en vrijwilligers leren de kinderen twee weken lang op een speelse manier Nederlands. Schrijf-, lees- en spreekoefeningetjes in het Nederlands worden afgewisseld met taalstimulerende spelletjes, uitstapjes en creatieve activiteiten’

 

“Dit jaar versterkt de gemeente Liedekerke haar aanbod voor de anderstalige kinderen. Zo worden er twee in plaats van één zomerschoolweken georganiseerd en zet de gemeente extra inclusiemonitoren in voor de begeleiding.


‘Voor deze uitbreiding van hun zomerschoolwerking gaven we de gemeente Liedekerke een subsidie, besluit gedeputeerde Tom Dehaene”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief