LIEDEKERKE - NMBS volgt nieuwe aankoopgewoontes klanten en past openingstijden loketten aan in 33 stations

C21

LIEDEKERKE - NMBS volgt nieuwe aankoopgewoontes klanten en past openingstijden loketten aan in 33 stations

Trein__nmbs__2_a
 

In Vlaams-Brabant zal vanaf maandag 2 oktober 2017 het loket in het station Liedekerke tijdens het weekend worden gesloten. De huidige openingstijden van de wachtzaal blijven dezelfde. Er is ook geen enkele invloed op het treinaanbod in het station Liedekerke.

 

Reizigers kiezen steeds meer voor de automaten en digitale verkoopkanalen (internet en mobiele applicatie) om hun treinticket te kopen. Met reden, want het leeuwendeel van de producten van NMBS is er beschikbaar en bovendien is het automatenpark de afgelopen jaren fors uitgebreid. Omdat deze evolutie leidt tot een verdere daling van de verkoop aan de loketten, past NMBS vanaf 2 oktober 2017 de openingstijden van de loketten in 33 stations aan, vooral ’s namiddags en tijdens het weekend. Dit laat NMBS toe haar middelen in te zetten waar ze het meest nodig en nuttig zijn voor de klant. 

 

NMBS heeft sinds 2013 haar ticketautomaten grondig gemoderniseerd en uitgebreid (verzesvoudiging tot zo’n 750 automaten). Ook de betrouwbaarheid en de mogelijkheden ervan zijn fors toegenomen. De klanten maken ook meer en meer gebruik van de automaten en de digitale verkoopkanalen (mobiele applicatie en website), die 24 uur op 24 uur beschikbaar zijn. Het aandeel van de automaten in de verkoopkanalen is de afgelopen jaren sterk gestegen (47,1% in mei 2017 ten opzichte van minder dan 10% in 2013). Intussen zijn ze zelfs het grootste verkoopskanaal geworden. Tegelijkertijd is het aandeel van de loketten in diezelfde tijdsperiode flink gedaald (meer dan 70% in 2013 tegenover 42,5% in mei 2017). 

 

Als gevolg daarvan is in een reeks stations het aantal transacties per uur aan de loketten tijdens bepaalde tijdsperiodes onder een aanvaardbaar minimum gezakt. Dat vertaalt zich in een inactiviteitsgraad van meer dan 60% tijdens die periodes. Aangezien NMBS in het belang van haar klanten haar middelen wil inzetten waar deze het meest nodig zijn voor de reiziger, zullen de openingstijden van de loketten in 33 stations vanaf maandag 2 oktober 2017 worden aangepast. 

 

Reizigers kunnen altijd gebruik maken van de automaat en de overige digitale verkoopkanalen. Deze zijn 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur beschikbaar en erg gebruiksvriendelijk. De automaten accepteren bank- en kredietkaarten en cash in munten. Ook treinabonnementen kunnen aan de automaten verlengd worden. 

 

Reizigers die niet vertrouwd zijn met de automaten, kunnen in de loop van de maand september rekenen op een verkoopbediende die bij de automaat zal aanwezig zijn en hen zal begeleiden met de aankoop van hun ticket. NMBS heeft ook alle betrokken gemeenten geïnformeerd en staat ter beschikking om voor senioren- en andere geïnteresseerde verenigingen infosessies te organiseren over het gebruik van de automaten. 

 

De huidige openingstijden van de wachtzaal in de betrokken stations blijven dezelfde, om het comfort van de reiziger te behouden. 

 

De aanpassing van de openingstijden van de loketten heeft uiteraard geen enkele invloed op het treinaanbod in de betrokken stations.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief