LIEDEKERKE - 4e Repair Café

LIEDEKERKE - 4e Repair Café

2017-09-09_vierde_repair_cafe__1_a
 
2017-09-09_vierde_repair_cafe__3_
 
2017-09-09_vierde_repair_cafe__4_a
 
2017-09-09_vierde_repair_cafe__5_a
 
2017-09-09_vierde_repair_cafe__7_a
 

Het Vrijetijdshuis zette zijn deuren open voor iedereen die iets te repareren had. Er waren enkele reparatiedeskundigen van elektronica, textiel tot meubilair en fietsen. Er werden diverse zaken hersteld, sommige mensen kregen dan weer professioneel advies. Er was veel belangstelling voor dit derde Repair Café.

 

Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden,… aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

 

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief