13de Wereldcultuurfestival TingaTinga in het Pastoriepark LIEDEKERKE

13de Wereldcultuurfestival TingaTinga in het Pastoriepark LIEDEKERKE

2017-09-09_13_e_tinga_tinga__6_a
 
2017-09-09_13_e_tinga_tinga__49_a
 
2017-09-09_13_e_tinga_tinga__57_a
 
2017-09-09_tinga_tinga___28_a
 
2017-09-09_tinga_tinga___42_a
 

Zaterdag 9 september 2017 ging in Liedekerke de dertiende editie door van het gratis Wereldcultuurfestival TingaTinga. De weergoden waren duidelijk slecht gezind, maar zelfs zij konden  er de vertrouwde warme en unieke sfeer niet drukken. Daar stonden het leuke kinderdorp, de verrassende streetfood en de vele muzikanten garant voor! 

 

Lenny en Andrei, de Reisrus brachten de jongsten onder ons een plezant en muzikaal reisverhaal dat opvallend ook door de ‘volwassen kinderen’ sterk gesmaakt werd. Het Frans-Belgische duo Picking Combo serveerde het schoonste van onder de Zuiderse zon op de tonen van Samba, Son, Salsa en Cumbia.  De knotsgekke en dynamische bende van Radio Negra bracht het publiek  in complete vervoering met hun erg levendige en opzwepende mix van Reggea, Ska, Salsa en Rumba. De Gentse vrienden van RE:Union verrasten dan weer met hun groovy world-fusion music waar duidelijk Arabische, Afrikaanse, Balkan en Zuid-Europese klanken verwerkt worden tot een krachtige live set.  

 

Afsluiten deed men met een absoluut internationale topper, recht uit Atlanta (USA): Hot Rod Walt en the Psycho DeVilles maakten tijdens hun Europese tourneé (Spanje, Duitsland, Frankrijk, Nederland…) ook tijd voor een tussenstop  in Liedekerke. En wat voor één! Met rasechte en hard ronkende Rockabilly en teksten over hot rod cars, mean woman and good old times leek het alsof het Pastoriepark in Liedekerke overspoeld werd door een zware orkaan. Wat een afsluiter!  

 

Wie het mee maakte, zal het zeker nog lang doorvertellen!  

 

Dikke pluim trouwens voor de organisatie die er, zelfs bij dit weerbarstige buienweer, in slaagde de steeds unieke en zonnige sfeer van TingaTinga op te wekken!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief