Beduidend minder fietsdiefstallen aan het station van LIEDEKERKE sinds invoering van mobiele G4S-patrouilles

C21

Beduidend minder fietsdiefstallen aan het station van LIEDEKERKE sinds invoering van mobiele G4S-patrouilles

2017-10-04_mobiele_g4s-patrouilles
 
2017-10-04_mobiele_g4s-patrouilles
 

Aantal aangiften van fietsdiefstallen daalde met meer dan 60%

Sinds 1 juli van vorig jaar komt er meermaals per dag een mobiele patrouille van G4S langs aan het station van Liedekerke. Uit cijfers van de politiezone TARL blijkt dat het aantal aangiften van fietsdiefstallen gepleegd aan het station significant gedaald is. Tijdens de 12 maanden voorafgaand aan de invoering van de mobiele G4S-patrouilles werden nog 69 aangiften gedaan. Tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017 werden slechts 26 fietsdiefstallen aangeven, dit is een daling van ca. 62 procent. De gemeente Liedekerke heeft daarom beslist om het contract met betrekking tot de mobiele G4S-patrouilles te verlengen. 

 

“Ondanks het feit dat sommige fietsdiefstallen door de eigenaars niet meer worden aangegeven omdat zij bijvoorbeeld fietsen van beperkte waarde aan het station stallen, stellen we toch een duidelijk positieve trend vast sedert de invoering van de mobiele G4S-patrouilles. In vergelijking met de twaalf maanden voorafgaand aan de patrouilleacties door G4S is het aantal aangiften in de periode van juli 2016 tot en met juni 2017 significant gedaald”, aldus Luc Wynant, burgemeester van Liedekerke.

 

G4S Belgium stuurt op willekeurige momenten - zowel in de voor- als namiddag – een mobiele patrouille naar het station van Liedekerke om er preventief toezicht te houden. “Dit is een mooi voorbeeld van de toegevoegde waarde die een bewakingsonderneming als de onze kan bieden aan openbare besturen en politiediensten”, zegt Jean-Paul Van Avermaet, Managing Director van G4S Belgium. “Op die manier kunnen we samen de criminaliteit terugdringen en de politie in staat stellen om de beschikbare politiemanschappen elders in te zetten.”

 

Over G4S Belgium
Als wereldspeler in maatschappelijke dienstverlening, is G4S gespecialiseerd in het outsourcen van bedrijfsprocessen in sectoren waar de beveiligings- en veiligheidsrisico's beschouwd worden als strategische bedreigingen. De rode draad binnen de activiteiten van G4S is het bieden van bescherming van personen, goederen en maatschappij. G4S is actief in zo’n 100 landen en stelt wereldwijd meer dan 585.000 mensen tewerk. G4S Belgium is marktleider in België en telt meer dan 6.000 medewerkers.

 

http://www.g4s.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief