Hogere graad tekenkunst GABK LIEDEKERKE stelt tentoon

C21

Hogere graad tekenkunst GABK LIEDEKERKE stelt tentoon

2017-10-07_tekenkunst__1_a
 
Gabk__academie
 

Hogere graad tekenkunst GABK Liedekerke stelt tentoon in Galerie Transit van 7 oktober tot 22 december.

 

Tekenkunst kan opgedeeld worden in 2 belangrijke tekenvormen. Enerzijds  is er het waarnemingstekenen, het tekenen naar de natuur, waarbij de kunstenaar tekent naar de zichtbare werkelijkheid en tracht natuurgetrouw weer te geven wat hij ziet. 

 

Anderzijds is er het verbeeldingstekenen. Dit is  het tekenen van wat de kunstenaar aanvoelt en hoe hij de realiteit op dat ogenblik ervaart of wat hij er in ziet. 

 

Soms dient de tekening als voorstudie voor een schilderij of beeld. Op andere momenten gaat het om schetsen die op zichzelf staan. Door hun onderzoekend karakter zullen tekeningen sneller tot de essentie doordringen en  zijn ze dikwijls spontaner en gevoeliger. 

 

Tekenkunst is misschien de meest eerlijke kunstvorm van alle beeldende kunstvormen. Het  is zeer direct: je zet een punt, lijn, krabbel, of vlak op een drager en je beeldvlak wordt georganiseerd en krijgt betekenis. Daardoor is tekenen   de meest eenvoudige, maar paradoxaal genoeg misschien wel de moeilijkste van alle beeldende kunstvormen.

 

Het atelier HG tekenkunst staat onder de deskundige leiding van Veerle Meeussen en Steven Vermeyen. 

Op deze tentoonstelling krijgen we een beeld van de rijkdom van de afdeling tekenkunst. Er komen zeer verschillende technieken aan bod zoals potloden, pastelkrijt, kleurpotloden, contékrijt, houtskool, pen en inkt, bister en zelfs linosnede. Daarnaast worden deze technieken ook gemengd gebruikt wat leidt tot mixed media resultaten.

 

GABK Liedekerke

Website: https://www.liedekerke.be/GABK

Tel 053 64 55 97

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief