LIEDEKERKE - De voorbije week werd in Huis Eygen en dagcentrum Eygen gewerkt rond de ‘week van NAH’

C21

LIEDEKERKE - De voorbije week werd in Huis Eygen en dagcentrum Eygen gewerkt rond de ‘week van NAH’

2017-10-20_valier_hersenletsel__1_a
 
2017-10-20_valier_hersenletsel__14_a
 
2017-10-20_valier_hersenletsel__16a
 
2017-10-20_valier_hersenletsel__18_a
 
2017-10-20_valier_hersenletsel__20_a
 

Huis Eygen biedt voor 16 personen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel residentiële opvang. Bij het dagcentrum komen er wekelijks een 20-tal personen over de vloer voor dagopvang. Beiden vallen ze onder de koepel De Valier vzw. 

 

NAH is een 'Niet-Aangeboren-Hersenletsel'. Dit kan iedereen overkomen, jong en oud, gezond of ongezond. Dit kan bijvoorbeeld door een verkeersongeval maar ook door een hersenbloeding of kanker in je hersenstam. De gevolgen zijn voor alle mensen met NAH heel verschillend maar kunnen een grote impact hebben op je leven. De ene persoon zal meer last hebben van geheugenverlies terwijl de andere volledig afhankelijk wordt van derden en zich noodzakelijk in een rolstoel moet verplaatsen. Soms zie je zelfs aan de buitenkant van de persoon niets. De bedoeling van deze week is om deze vergeten én ook vaak onzichtbare groep in de kijker te zetten.

 

De bewoners en bezoekers zijn zelf aan de slag gegaan om NAH te visualiseren. 

In samenwerking met het GO! Atheneum Liedekerke werd ‘NAH’ gesymboliseerd aan de hand van twee grote hoofden met ontbrekende puzzelstukken. In de puzzelstukken schreven ze wat NAH voor hen betekent. Dit was een confronterende opdracht maar er kwamen mooie dingen uit. Zo schreven mensen over het gemis van hun leven voor hun hersenletsel of over de gevolgen die ze nu ondervinden zoals, meer slaap nodig, snel overprikkeld,  

 

De hoofden zullen de komende weken nog worden uitgesteld op verschillende openbare plaatsen te Liedekerke. Zo hopen we dat NAH toch niet zo'n onbekend begrip meer wordt. 

 

Kortom het was een intense, soms confronterende maar ook hartverwarmende week in de Schapenstraat en Kleemputtenstraat. Het resultaat mag gezien worden!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief