LIEDEKERKE - Sint- Niklaasconcert met k.h. de Dendergalm “Over de Daken”

LIEDEKERKE - Sint- Niklaasconcert met k.h. de Dendergalm “Over de Daken”

Stortkinderen_vzw__cch_cambodia_
 
2017-12-02_sint-_niklaasconcert
 

Op Zaterdag 2 december 2017 -  Deuren open: 19.30u Aanvang: 20.00u. 

Kaarten Kassa: 8 euro

Kaarten V.V.K.:7 euro  (0473/81 12 95 - 0494/87 23 58 - Cafe den Appel)

    

Een Organisatie Warande – comité & Federatie Liedekerke

Sint- Niklaaskerk Warandestraat Liedekerke

t.v.v.  'De stortkinderen'  Weeskinderen in Phnom Penh, Cambodja.

 

vzw ‘De Stortkinderen’ is een Belgische organisatie die in Pnom Penh, Cambodja het lokale ‘Children’s Center for Happiness’ (CCH) ondersteunt.

 

De vereniging werd in 2004 opgericht door enkele jonge Vlamingen uit de regio Kortrijk, die tijdens een rondreis door Zuid-Oost-Azië de stortplaats van Stung Meanchey (Pnom Penh) bezochten en daarop enkele maanden in het CCH gingen werken.

 

Het CCH werd opgericht in 2002 door Mech Sokha, een lokale welzijnswerker, die zelf wees is geworden onder het Pol Pot-regime.

Hij trachtte de kinderen te helpen, merendeel AIDS-wezen, die probeerden te overleven op de afvalbergen van Pnom Penh. Voor een habbekrats wagen zij er hun leven met het zoeken naar recycleerbare materialen als glas, plastic en aluminium. Ze groeien er op in een gevaarlijke en giftige omgeving waar zelfs ademen ongezond is. Ronduit onaanvaardbare toestanden.

 

Voornaamste doel van het CCH is het in bescherming nemen van de armste kinderen en kansen te creëeren door hen onderdak, gezonde voeding, kledij, medische zorg en en onderwijs te bieden. Vanaf nul opgestart biedt het CCH momenteel reeds plaats aan 160 kinderen , waarvan sommigen slechts enkele jaren oud. Op vandaag zijn er eigen woongelegenheden, een erkende school en ook educatieve projecten voor de lokale bevolking. 

 

Recent zorgden we voor beroepsopleiding voor de adolescenten in Sihanoukville, met eigen accommodatie ter plaatse.

 

‘De Stortkinderen’ is sinds 2007 een erkende vzw met verifieerbare, neergelegde boekhouding en heeft het recht om fiscale attesten te verstrekken voor ontvangen giften. De vereniging werkt met zeer minieme werkingskosten (minder dan 500 euro/jaar), zodat alle opbrengsten ten goede van haar project komen.

 

De inkomsten worden gegenereerd door giften van particulieren en bedrijven waarvan een flink deel uit peter-en meterschappen (financiële adopties voor 40 euro/maand), daarnaast zijn er subsidies van overheden en opbrengsten van eigen activiteiten.

 

Onze voornaamste betrachting is de Cambodjanen zelf de mogelijkheid te bieden hun lot in handen te nemen. Meerdere keren per jaar evalueren onze medewerkers zelf - op eigen kosten - ter plaatse de werking, maar vermijden zorgvuldig elke vorm van paternalisme.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 okt 2018
Jacky Delcour | 05 okt 2018
Jacky Delcour | 30 sep 2018

archief