LIEDEKERKE - N-VA minister Muyters kent 924.376 euro transformatiesteun toe aan het Liedekerks bedrijf Segers & Balcaen: Transformatie -Innovatie

LIEDEKERKE - N-VA minister Muyters kent 924.376 euro transformatiesteun toe aan het Liedekerks bedrijf Segers & Balcaen: Transformatie -Innovatie

2017-11-13_segers_en_balcaen__1_a
 
2017-11-13bij_segers_en_balcaen__2_a
 
2017-11-13bij_segers_en_balcaen__3_a
 

In de jaren 50 startte S&B als pionier met artisanaal geproduceerde cellofaan. In de jaren 90 groeit het bedrijf uit tot een van de leidende producenten van flexibele verpakkingen in Europa.

 

Op dit moment produceert het bedrijf verpakkingsmateriaal voor zowel de voedings- als de non-voedingssector. Naast Liedekerke wordt er ook geproduceerd in Diest. In Liedekerke worden voornamelijk krimp en diepvriesfolies vervaardigd.

 

Transformatie 

S&B investeerde de voorbije jaren in onderzoek om de haalbaarheid uit te testen om gerecycleerde grondstoffen in krimpfolies en verzendzakken aan te brengen. Dit met succes.

 

Alleen deze nieuwe manier van produceren kan niet met het bestaande machinepark. Zelf investeert S&B 15 miljoen euro in de aankoop van nieuwe computer gestuurde machines en diende daarnaast een dossier in voor transformatiesteun.

 

De toegekende steun zal o.a. de implementatie van een nieuwe organisatiecultuur mogelijk maken. Het laat ook toe te investeren in een grondige herscholing van het bestaande personeel.

 

Er komen o.a. opleidingen om de interne afvalstromen in de recyclagelijn te brengen.

 

De nieuwe machines laten niet alleen toe om op een innovatieve manier gerecycleerde grondstoffen te gebruiken, maar het productieproces zal aanzienlijk korter zijn. Intern zal de recyclage ook verhoogd worden door de installatie van een ontinkting machine. Er worden ook oplossingen gezocht voor het milieubelastende vervoer van diepvriesmateriaal. Tot slot is de finale doelstelling minder afvalproductie.

 

Innovatie

Gelijktijdig wordt er ook een innovatieproject opgestart. Via een samenwerking met bio grondstofproducenten en universiteiten zal er een onderzoeksproject worden opgestart naar de ontwikkeling van bio-afbreekbaar plastic.

 

Met deze twee projecten wil S&B de omslag maken naar een duurzame productie volgens de principe van de circulaire economie en gaat het voor een volledige vergroening van het bedrijf.

 

Voor N-VA Liedekerke is de aanwerving van 10 fulltime werknemers een bijkomende troef.

 

Werk in eigen gemeente past volledig in dit plaatje.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 20 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 okt 2018
Jacky Delcour | 05 okt 2018

archief