Sociaal huisvestingsproject Opperstraat in LIEDEKERKE wint provinciale architectuurprijs “Patrimonium voor de toekomst 2017”

C21

Sociaal huisvestingsproject Opperstraat in LIEDEKERKE wint provinciale architectuurprijs “Patrimonium voor de toekomst 2017”

2015-12-28_opperstraat
 
2017-11-25_provinciale_architectuurprijs__47_a
 
2017-11-25_provinciale_architectuurprijs__49_a
 
2017-11-25_provinciale_architectuurprijs__57_a
 
2017-11-25_provinciale_architectuurprijs__58_a
 
2017-11-25_provinciale_architectuurprijs__76_a
 

Onder veel belangstellenden werd de provinciale architectuurprijs op zaterdag 25 november 2017 uitgereikt aan het sociaal huisvestingsproject Opperstraat in Liedekerke.

 

De architecten A2D architecten 2 design ontwierpen dit project en de bouwheer is de Gewestelijke Maatschappij voor de Volkshuisvesting. Het is één van de weinig geslaagde woonprojecten in een dichtbebouwde dorpskern.

 

De provincie Vlaams-Brabant beloont met deze prijs projecten die creatief en duurzaam omgaan met de historische, economische en stedenbouwkundige context en die bovendien tegelijk vorm geven aan het dagdagelijkse wonen in de druk bebouwde regio.

 

De vernieuwde aanpak om met de schaarse ruimte om te gaan werd door de jury als belangrijk criterium naar voor geschoven.

 

Naar aanleiding van de architectuurprijs verschijnt ook een publicatie over het winnende en de 7 andere geselecteerde projecten. Auteur van de publicatie is Edith Wouters, architect en jurylid. Lander Loeckx zorgde voor de foto’s.

 

Na de rondleiding door het project werd  nadien de officiële uitreiking gestart. Tom Dehaene feliciteerde de gemeente Liedekerke voor hun perfecte samenwerking met zowel de bouwheer als de architect.

 

Een debat, geleid door Edith Wouters, gaven de aanwezigen een ruimere kijk op hoe het project tot stand is gekomen. De andere projecten werden eveneens voorgesteld.  Pascal  De Geynst, stedenbouwkundige van de gemeente Liedekerke gaf het ganse verhaal van bij het begin tot de laatste steen was gelegd. In naam van de Gewestelijke Volkshuisvestingsmaatschappij dankte en feliciteerde Marc Paesmans nogmaals de gemeente Liedekerke voor de perfecte samenwerking.

 

Meer info :

Filmpje over het winnende project : https://www.youtube.com/watch?v=fktqVNVYa4E

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief