LIEDEKERKse delegatie bezoekt Partnerstad Steinfurt

C21

LIEDEKERKse delegatie bezoekt Partnerstad Steinfurt

2017-12-10_bezoek_aan_steinfurt__2_a
 
2017-12-10_bezoek_aan_steinfurt__4_a
 
2017-12-10_bezoek_aan_steinfurt__7_a
 
2017-12-10_bezoek_aan_steinfurt__10_a
 
2017-12-10_bezoek_aan_steinfurt__11_a
 

Vorig weekend bezocht een 24 koppige delegatie uit Liedekerke onze, in het Munsterland gelegen, partnerstad Steinfurt. 

 

Bovenop de officiële afvaardiging  met Burgemeester Luc Wijnant, de Schepenen Hans Eylenbosch, Johnny Van Droogenbroeck en Steven Van Linthout, Gemeentesecretaris Marc Mertens, Gemeenteraadslid en Ondervoorzitter van het Steinfurtcomité Rita Triest,  bestond de groep uit afgevaardigden van verschillende verenigingen zoals de  Heemkundige Kring, VIVA-SVV, Pasar, Jongsocialisten, de leden van het Steinfurtcomité en sommige gezinnen die al vele jaren bevriend zijn met Steinfurtse families. Bij de officiële begroeting zaterdagmiddag in het Oude Stadhuis in Burgsteinfurt bekrachtigden  beide burgemeesters Claudia Bögel-Hoyer en Luc Wijnant de wens op de 42 jaar geleden ingeslagen weg  te willen verder gaan.

 

Vanuit Liedekerke werd door Luc Wijnant een symbolisch geschenk overhandigd: onze kunstenaar  Jan Clement maakte een figuur met in de handen de L en de  S. Als de verbroedering even stevig is als het kunstwerk kan beide partners niets meer scheiden.

 

Even werd gevreesd dat het kunstwerk zou beschadigd geweest zijn: bij het verlaten van de bus kwam het kunstwerk op de grond terecht maar overleefde de val zonder schram, wat van de knie van Rita Van Vaerenbergh, Voorzitter van het Steinfurtcomité,  jammer genoeg niet kon gezegd worden…

 

Door de burgemeester van Steinfurt werd, als herinnering aan onze verbroedering, aan Luc en Rita twee prachtige nestkastjes overhandigd die eerstdaags in het Pastoriepark aan de Steinfurtdreef zeker een plaatsje zullen krijgen.

 

De Steinfurtse organisatie van dit weekend met als verantwoordelijke Franziska Nieuheus (bij onze Liedekerkse jeugd al zeer goed gekend sinds haar bezoek hier begin november) had een zeer mooi en gevarieerd programma uitgewerkt: van Weihnachtsmarktbummel, Piepkuchenbacken, bezoek aan Blaudruckwerkstatte, Bibliotheek,  Bagno-Concertgalerie met rondleiding én Concert,  met daartussen een zeer mooie, gezellige en “lange” avond.

 

De contacten tussen Steinfurt en Liedekerke werden niet alleen bevestigd, ze werden vooral ook uitgebouwd. Van aankomst tot vertrek werden tussen de verschillende gelijkgezinde verenigingen plannen gesmeed.  Zo werd o.a. al door de voorzitter van de Burgsteinfurtse Heimatfreunde op zaterdagavond bij het Diner spontaan aan onze Heemkundige Kring een uitnodiging beloofd voor een gezamenlijke huifkarrentocht en windmolenbezoek in Hollich.

 

Het mooie aan dit ganse weekend was vooral dat er zich voor bijna alle Liedekerkse deelnemers een Steinfurts gastgezin had aangeboden.

 

Eén ding is zeker, de nieuwe Liedekerkse deelnemers aan deze Verbroedering met Steinfurt zullen dit weekend niet gauw vergeten!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief