LIEDEKERKE - Provincie, politie en scholen werken aan zichtbaarheid jonge fietsers

C21

LIEDEKERKE - Provincie, politie en scholen werken aan zichtbaarheid jonge fietsers

Fietsen_1
Foto's Jacky Delcour
 
Fuetsen_2
 
Fuetsen_3
 
Fuiztsen_4
 

 Op maandag 29 januari voerden de politie van de zone TARL ter hoogte van de brug aan de fietsenstalling van het station in Liedekerke een grondige fietscontrole, in aanwezigheid van gedeputeerde Tom Dehaene. Hij verdeelt lampjes aan fietsers die niet in orde zijn met de fietsverlichting.

Met de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’ gaat de provincie Vlaams-Brabant de zichtbaarheid van fietsers tussen 12 en 18 jaar verbeteren. Via scholen en politiezones wordt hiervoor specifiek materiaal verspreid. 69 secundaire scholen en 17 politiezones doen reeds mee.

De provincie Vlaams-Brabant wil met de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’ leerkrachten en directies van Vlaams-Brabantse secundaire scholen aanzetten hun leerlingen te sensibiliseren voor het gebruik van fietsverlichting op de openbare weg. Ze wil ook de lokale politiezones stimuleren om in de donkere maanden van het jaar controles uit te voeren bij deze leerlingen

‘Leerlingen met een defecte fietsverlichting krijgen een fietslampje mee om terug veilig thuis te raken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘We geven hiervoor fietslampjes en reflecterende fietsplaatjes aan de politiezones van Vlaams-Brabant voor gebruik tijdens hun controles’.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief