LIEDEKERKE - Inspraakmoment Gravenplein

C21

LIEDEKERKE - Inspraakmoment Gravenplein

2018-02-04_speelplein_gravenplein__18_ab
 
2018-02-04_speelplein_gravenplein__30_ab
 
2018-02-04_speelplein_gravenplein__31_ab
 
2018-02-04_speelplein_gravenplein__33_ab
 
2018-02-04_speelplein_gravenplein__48_ab
 

Afgelopen zondag vond op het speelpleintje aan het Gravenplein een inspraakmoment plaats georganiseerd door het gemeentebestuur.

 

In het kader van het projectplan ‘Groene Pleinen’ wil het gemeentebestuur jaarlijks een speelpleintje opfrissen. Dit jaar is het Gravenplein aan de beurt. De bedoeling is om het bestaande plein aantrekkelijk te maken voor jong en oud, zodat buren een plek hebben om samen te komen. 

 

Om deze ontmoetingsplaats te creëren, verzamelt het gemeentebestuur ideeën van buurtbewoners. Schepen van oa. speelpleintjes Hans Eylenbosch sprak een 20-tal buren van het pleintje toe en verwende hen met een drankje en een stuk cake. De buren kozen hun favoriete speeltuigen en gingen in overleg over hoe het pleintje er voor hen zou kunnen uitzien. Al deze informatie wordt verzameld en nu gaat de gemeente hiermee aan de slag.

 

Of alle wensen kunnen verwezenlijkt worden, moet nog bekeken worden. De diensten milieu en vrije tijd werken samen om een ontwerp te maken dat zo goed mogelijk aanleunt bij de wensen van de buren én ook binnen het vooropgestelde budget past.

 

Dit project wordt mede gefinancierd door subsidies van provincie Vlaams-Brabant en wordt gerealiseerd door een samenwerking met Pro Natura.

 

De opening van het nieuwe pleintje wordt gepland in het najaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief