LIEDEKERKE – De 18e editie van Start to Run

C21

LIEDEKERKE – De 18e editie van Start to Run

2018-03-26_start_to_run_208
 

“Rust roest” De barre winter zit er op. Met de komst van het zomeruur zet Liedekerkebos zich opnieuw schrap om de beginnende recreant en iets ervarener jogger te ontvangen. Lopen is fijner in groep. Beleef het, samen met honderden andere enthousiastelingen die elk jaar opnieuw de goede routine weer oppikken. Er zijn verschillende groepen, naargelang afstand en looptempo, zodat iedere deelnemer op zijn niveau kan genieten van een verkwikkend loopje. 

 

Wanneer 

26 maart 2018 tot 25 juni 2018, telkens op maandag van 19:00-20:00, met uitzondering van feestdagen, dan verschuift de training naar dinsdag. 

 

Waar 

Ingang Liedekerke- en Hertigembos E. Schelfhoutstraat Z/N 1770 Liedekerke 

 

Opbouw 

De lessenreeks begint vanaf nul; iedereen kan dus deelnemen. Het is de bedoeling om na 3 maanden één grote ronde van 5 km te lopen in Liedekerkebos. Deze schema's zijn enkel richtinggevend. Diegenen die voldoende vrije tijd hebben raden wij aan om tweemaal per week te joggen. De trainingen beginnen telkens met een opwarming en eindigen met lichtjes uitlopen. 

Joggen is de beste manier om hart, bloedvaten en longen in goede conditie te brengen. Het verstevigt tevens onze weerstand tegen verkoudheden en andere ziektes. Bijna iedereen kan joggen. Je kan het in je eentje of in groep. Joggen is een goedkope sport, maar bespaar niet op de kwaliteit van je sportschoenen. Dat is essentieel om de belasting van je rug en kuitspieren te verminderen. 

 

Niet voor jou? 

Joggen is één van de beste manieren om te ontspannen. Dertig minuten lopen doet wonderen tegen alle mogelijke vormen van stress. Joggen is een prima onderdeel van een afslankingsprogramma of een dieet. Er zijn weinig activiteiten die sneller of meer calorieën verbranden dan lopen. Veel diëtisten raden hun patiënten aan om te gaan joggen als aanvulling op hun dieet. 

 

Enkele adviezen 

Loop in praattempo. Loop nooit zo snel dat je niet meer gewoon kan praten. Blijf in praattempo lopen, ook al denk je dat je veel sneller kan. Forceer nooit. De aanpassing van pezen en spieren duurt langer dan die van hart en longen! Als je pijn in de benen krijgt, moet je het tempo verlagen. Loop liever lang en moeizaam dan kort en snel. 

 

ons programma 

De duur van elke training bedraagt ongeveer 50 minuten. De mensen die voldoende vrije tijd hebben raden wij aan om twee maal per week te joggen. Het doel bestaat er in na 3 maanden een volledige "grote ronde" in Liedekerkebos onafgebroken te lopen. De afstand bedraagt ongeveer 5 kilometer. De trainingen beginnen steeds met het in groep lopen van enkele korte afstanden - ongeveer 100 meter - als opwarming van de spieren. 

 

Schrijf je hier in voor de Start 2 Run : Inschrijven voor de Start 2 Run

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief