LIEDEKERKE doet ook mee aan de actie “Met Belgerinkel naar de Winkel”

LIEDEKERKE doet ook mee aan de actie “Met Belgerinkel naar de Winkel”

Editiepajot_liedekerke_belgerinkel_foto_jacky_delcour
Van links naar rechts: Stijn Rauwet Milieuambtenaar, Yves Callebaut ondervoorzitter Ondernemingsraad, Gina Van Den Borre Voorzitster Ondernemingsraad Liedekerke, Hugo Asselman Schepen van Milieu, Willy Rossignol Schepen van Middenstand,Sport en Markt. – Foto Jacky Delcour.
 

Met Belgerinkel naar de Winkel is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, UNIZO, de Christelijke Mutualiteit en de Fietsersbond. Fiets mee van zaterdag 16 mei tot zaterdag 20 juni in meer dan 150 gemeenten in Vlaanderen. Ook Liedekerke, een samenwerking van het Gemeentebestuur, Milieudienst en de Ondernemingsraad, doet mee: Meer dan dertig handelaars hebben zich al ingeschreven.

Hoe neem je deel ?

Van zaterdag 16 mei tot zaterdag 20 juni geniet je van de lente en spring je de fiets op. Iedere keer dat je naar de buurtwinkel fietst, krijg je een Belgerinkelzegel. Met een volle kaart kan je de limited edition fietstas voor een spotprijs bestellen en later afhalen bij je plaatselijke fietshandelaar. Zo zie je maar, cool zijn is niet moeilijk.

Belgerinkelfiets:

Onder alle deelnemers verloot men bovendien in elke gemeente een ware Belgerinkelfiets met Smile+Bike design en fietstas. Boodschappen doen met deze Belgerinkelfiets is een fluitje van een cent.

7 goede redenen om op de fiets te springen:

1: Geregeld fietsen is gezond. Per dag twee keer een kwartiertje met de trappers draaien, volstaat om de conditie op peil te houden. De mensen van CM vertellen je er graag meer over.

2: Gedaan met zoeken naar een parkeerplaats. Met je fiets rij je tot vlak voor de deur van de handelaar. Handig, niet ?

3: Met de fiets ben je vaak sneller dan met de wagen. Als fietser ontloop je de files en rijd je kriskras door de straten. Ook eenrichtingsstraten houden je niet tegen.

4: Hoge benzineprijzen of dure parkeertickets ? Daar zijn fietsers immuun voor. Als fietser bespaar je gemiddeld 3 euro per 10 km.

5: Ook je stad of gemeente wint: meer fietsers betekent minder auto's. Het hart van je gemeente wordt daardoor rustiger, veiliger en leefbaarder.

6: De plaatselijke handelaar zal je eveneens graag zien komen: fietsers zijn vaak trouwe klanten en ze maken de winkel beter bereikbaar voor iedereen.

7: Hoe meer je fietst, hoe beter voor het milieu en voor ons klimaat. Wie fietst, houdt de lucht proper.

Meer informatie:

www.belgerinkel.be  of www.ondernemendliedekerke.be

Of de Milieudienst Tel. 053 64 55 38;   E-mail: Stijn.rauwet@liedekerke.be

Gina Van den Borre Tel. 0475/60.89.69. E-mail: info@ondernemendliedekerke.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2009
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 31 aug 2020

archief