LIEDEKERKE - Gouden jubileum van Josephine Van Valckenborgh als oblaat Olga

LIEDEKERKE - Gouden jubileum van Josephine Van Valckenborgh als oblaat Olga

2018-04-17_gouden_jubileum_valckenborgh_josephine__1_
 
2018-04-17_gouden_jubileum_valckenborgh_josephine__2_
 
2018-04-17_gouden_jubileum_valckenborgh_josephine__3_
 
2018-04-17_gouden_jubileum_valckenborgh_josephine__5_
 

Josephine Van Valckenborgh arriveerde op de priorij van Schotenhof op 19 september 1964, om er in de ‘Schola Dei’ haar proeftijd als oblaat te beginnen. Voor elke aangroei bij de zusters of oblaten heerste er vreugde, maar toen zij aantrad spitsen sommigen  van ons de oren nog wat meer, want de nieuwe kandidaat was een oud-chiroleidster en kwam uit het Pajottenland. Dat de doorwinterde oud-groepsleidster van Liedekerke bij de oblaten de leiding kreeg, lijkt ons vanzelfsprekend.

 

"We kennen haar als een sterke moederfiguur, als een bekwame en zorgzame vrouw. Altijd vriendelijk en positief ingesteld, zien we haar in alle omstandigheden optreden met voorzichtigheid en wijsheid, met organisatietalent en vooruitziendheid, steeds correct en soepel, steeds bekommerd om het wel en wee van wie aan haar zorg zijn toevertrouwd", aldus zuster Erica.

 

Woordje van Oblaat Olga (Van Valckenborgh Josephine): "Van harte dank ik u allen voor het samen vieren. Uw aanwezigheid en genegenheid nodigen mij eens te meer uit om al uw intenties, verlangens en zorgen in mijn gebed aan Gods liefde toe te vertrouwen".

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 07 mrt 2019
Jacky Delcour | 07 mrt 2019

archief